1 citrina ir 1 kiaušinis. Tai receptas, bet jis auksinis.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šie sausainiai – tikras žiemos arbatėlių skanėstas. Tešloje esanti citrina suteikia jiems unikalų aromatą.

Jam gaminant maistą, virtuvė prisipildo šiltų aromatų, sukuria jaukią atmosferą ir priverčia svajoti apie šiltą pledą, šeimos filmus ir malonų laiką, praleistą su artimaisiais.

Šiuos sausainius patiekiu ne tik su arbata, bet ir prie jų paruošiu vyšnių karšto vyno arba kakavos su pienu.

Citrinų mėgėjams rekomenduoju išbandyti šį receptą. Jei norite subtilesnio skonio, sumažinkite citrinos sulčių ir žievelės kiekį.

Virimo procesas yra toks:

Plakite vištienos kiaušinį su cukrumi iki vientisos masės.

Įpilkite bekvapio augalinio aliejaus.

Įpilkite citrinos sulčių – galite jas išspausti iš šviežių citrinų arba naudoti koncentratą.

Įberkite tarkuotos citrinos žievelės ir viską gerai išmaišykite šluotele.

Persijokite miltus, suberkite kepimo miltelius ir įmaišykite į tešlą.

Pirmiausia tešlą išmaišykite šluotele, tada minkykite ją rankomis, kol susidarys elastingas, bet nelipnus rutulys.

Atskirkite nedidelį tešlos gabalėlį, suformuokite rutulį ir apvoliokite miltuose.

Sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių, kol gražiai apskrus.

Tikiuosi, kad jums patiks receptas! Nepamirškite paspausti „Patinka“ straipsniui, jei taip.

Sausainiai gaunasi aukso rudos spalvos, su įtrūkimais paviršiuje, bet viduje jie minkšti ir trupininiai, tiesiogine prasme tirpsta burnoje.

Kaip vertinate šį straipsnį?
👍 0 👎 0 Iš viso: 0
0% 👍 0% 👎

Patiko? Pasidalink! Ačiū.
REKOMENDUOJAME:  Aromatingi ir minkšti pyragėliai: lengva paruošti. Išlieka minkšti net po 10 dienų
Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku