4 kiaušiniai, 200 g varškės, 120 g cukraus – pats subtiliausias pyragas pasaulyje! Neįtikėtinai paprastas ir gardus desertas!
Labai paprastas, skanus, švelnus biskvitas, paruoštas pagal šį receptą, taps tikru kulinarinio meno kūriniu, pradžiugins jūsų šeimą ir sužavės svečius.
Sausainio ingredientai:
120 g miltų,
4 kiaušiniai,
120 g cukraus,
1/4 arb. šaukštelio.
1 arb. š. vanilinių
žiupsnelis druskos,
kakavos miltelių (pabarstymui)
Kremo ingredientai:
200 g varškės sūrio 9–15 % riebumo
100–120 g cukraus
250 ml grietinėlės 33 % riebumo
1/4 arb. šaukštelio vanilinas
Paruošimo būdas:
Giliame dubenyje mikseriu arba šluotele išplakite 4 kiaušinius, palaipsniui įberdami 120 g cukraus.
Atskirame giliame inde atsargiai persijokite 120 g miltų per sietelį, sumaišykite su 1 arbatiniu šaukšteliu. kepimo miltelių, žiupsnelis druskos, 1/4 arb. šaukštelio. vanilės, išmaišykite.
Į kiaušinių mišinį mažomis porcijomis, atsargiai, kad neprarastų gautos masės purumo, įmaišykite miltų mišinį, kol bus pasiekta vientisa konsistencija.
Stačiakampę 20 cm x 30 cm kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, patepkite šiek tiek aliejaus, supilkite paruoštą tešlą ir tolygiai paskirstykite per visą paviršių.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Kepimo indą 10 minučių įdėkite į orkaitę.
Dabar reikia paruošti specialų kremą. Norėdami tai padaryti, giliame inde sumaišykite 200 g varškės su 9–15% riebumo, 100–120 g cukraus, 1/4 arb. šaukštelio. vanilės, naudodami trintuvą, maišykite mišinį iki vientisos masės, įsitikindami, kad nelieka gabalėlių.
Atvėsinkite 250 ml 33 % riebumo grietinėlės, išplakite mikseriu iki tirštos masės, supilkite į varškės masę.
Išimkite gatavą pyragą iš orkaitės ir palikite, kol visiškai atvės. Tada supjaustykite jį į 2 dalis, apipjaukite kraštus.
Apatinį torto sluoksnį dėkite ant gražios lėkštės, ant jo užtepkite 2/3 paruošto kremo ir tolygiai paskirstykite per visą paviršių. Ant viršaus uždėkite antrą pyrago sluoksnį ir ant jo paviršiaus bei šonų užtepkite likusį kremą.
Mažu sieteliu pabarstykite pyrago paviršių kakavos milteliais ir bent 2 valandas šaldykite, kad gerai įsigertų.
Paruoštas pyragas paruoštas patiekti, skanaus!