Tai universalus pyragų receptas kefyrui ir visiškai be mielių. Pasirodo, jis yra labai minkštas ir oro keksiukas, apetitas ir nuoširdus.
Paruošimui jums reikės tokių ingredientų:
- kefyras, 400 ml;
- druska ir soda po 1 a.š.;
- cukrus, 1 valgomasis šaukštas;
- citrinų rūgštis – ketvirtadalis šaukštelio;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- miltai, 650 g;
- augalinis aliejus, 3 šaukštai.
Norėdami paruošti įdarą, būtina::
- beždžionių arba uogų, 500 g;
- cukrus, 100 g arba pagal skonį;
- krakmolas, 1 valgomasis šaukštas;
- citrinų rūgštis, trečias šaukštelis.
Paruošimo procesas
Esant kefyrui kambario temperatūroje, įpilkite druskos ir cukraus, sodos, kiaušinių, augalinio aliejaus ir citrinų rūgšties, kuri padeda sodai greitai reaguoti rūgštinėje aplinkoje, o sodos skonis pyraguose nebus.
Mes sijojame miltus ir supilame skystus ingredientus daugumoje jų.
Sumaišykite tešlą ir, jei reikia pridėti likusią miltų dalį, ir gali būti daugiau. Uždenkite tešlą ir palikite 15 minučių.
Keptuvėje pilame uogas, cukrų ir krakmolą. Sumaišykite ir uogų kodas išleis sultis, įpilkite žiupsnelį citrinos rūgšties, kad išsaugotumėte ryškią įdaro spalvą.

Tešla padalinta į 18 koloboks ir sudaro pyragus ir įdarus.

Skrudinkite dideliame kiekyje augalinio aliejaus ant nedidelio gaisro.

Net kitą dieną tokie pyragai bus švieži, minkšti ir sodrūs.


