Mėgstamiausia liepos mėnesio trąša svogūnams: kad galvutės būtų kumščio dydžio, o plunksna – smaragdo spalvos

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Liepa yra labai svarbus mėnuo svogūnėlių formavimuisi. Nuo tinkamo tręšimo šiuo laikotarpiu priklauso ne tik derliaus dydis, bet ir galiojimo laikas. Dėl priežiūros klaidų galvutės gali būti vandeningos, purios, blogai laikomos ir greitai supūva, rašo kanalas „Valentikų sode“ Zen platformoje (12+).

Liepos mėnesį nerekomenduojama tręšti azotu:

trukdyti svogūnėlių nokinimui;

išprovokuoti per didelį plunksnų augimą;

padarykite lemputes laisvas ir vandeningas;

sutrumpina galiojimo laiką ir skatina ligų vystymąsi.

Nenaudoti: mėšlo, humuso, karbamido, amonio nitrato ir kitų azoto šaltinių.

Ką reikia įvesti

1. Kalis

Stimuliuoja maistinių medžiagų srautą iš plunksnos į svogūnėlį.

Stiprina ląstelių sieneles, tankina žvynus.

Padidina atsparumą karščiui ir pagerina derliaus galiojimo laiką.

Rekomenduojama: kalio sulfatas (kalio sulfatas) – 10–12 g 10 l vandens.

2. Magnis

Dalyvauja fotosintezėje, angliavandenių ir baltymų kaupime.

Gerina kalio įsisavinimą.

Skatina didelių, sultingų svogūnėlių augimą.

Palaiko žalią plunksnų spalvą ir sveikatą.

Rekomenduojama: kalio magnio sulfatas arba magnio sulfatas – 5–7 g 10 l vandens.

3. Siera

Padidina azoto absorbciją, baltymų ir eterinių aliejų kaupimąsi.

Padaro svogūnus aromatingesnius ir pikantiškesnius.

Išsaugo plunksnų žalumą ir pagerina audinių struktūrą.

Sudėtyje yra: kalio sulfato, kalio magnio sulfato, magnio sulfato.

Optimali maitinimo schema

Laistymas prieš tręšiant – švarus vanduo.

Šaknų šėrimas kalio sulfato, kalio magnio sulfato tirpalu.

Jei reikia, lapų šėrimas kalio monofosfatu (greitai kalio ir fosforo absorbcijai).

REKOMENDUOJAME:  Kaip atsikratyti amarų nepažeidžiant gėlių

Kodėl tai svarbu?

Azoto perteklius = purios, greitai gendančios lemputės.

Kalis, magnis ir siera = tankios, sultingos galvutės, sodrios žalios plunksnos, gera išsilaikymo kokybė.

Tręšimas liepą lemia galutinį rezultatą – svogūno derlių, skonį ir galiojimo laiką.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.
Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku