Aviečių pyrago įdaras yra vienas iš sėkmingiausių skonio, aromato ir tekstūros derinių, suteikiantis desertams ypatingo gaivumo ir rafinuotumo. Ryškus aviečių skonis puikiai papildo biskvito, grietinėlės ar suflė saldumą, suteikia šiek tiek rūgštumo ir sodraus uogų aromato. Šis įdaras ypač populiarus vasaros ir švenčių pyragams, nes yra ne tik skanus, bet ir suteikia desertui gražią, apetitą žadinančią spalvą.
Dėl savo universalumo aviečių įdaras puikiai dera su šokoladiniais, vaniliniais ir riešutiniais pyragais, taip pat tinka kepti namuose ir profesionaliai konditerijai.
Aviečių įdaras – visada laimintis pasirinkimas, kai norisi lengvumo, vasaros skonio ir gražaus pateikimo.
Sudedamosios dalys:
- Sudėtis: avietės – 300 g;
- Cukrus – 100 g;
- Agar agaras – 3 g.
Aviečių įdaro paruošimas:
Sumaišykite avietes su agar agaru ir cukrumi, užvirinkite.
Tuo metu tešlos žiedų dugną apvyniokite maistine plėvele.
Svarbu, kad žiedai atitiktų pyrago skersmenį arba būtų šiek tiek mažesni už pyragaičių skersmenį.
Į tešlos žiedus paskirstykite įdarą ir palikite visiškai atvėsti. T. y. 20 minučių.
Receptas skirtas 2 sluoksniams, kurių skersmuo 16 cm.
Įdarui greičiau užšaldyti galite naudoti šaldytuvą. Rezultatas – skanūs natūralūs sluoksniai su pyrago įdaru.