Aš imu paprastą pitos duoną ir maltą mėsą. Naudingas cheburek: labai skanūs pietūs arba vakarienė

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šiandien beveik visi žino apie lavašą. Tai plona plokščia duona, išrasta Kaukaze. Dažnai iš lavašo ruošiama šavarma, Cezario suktinukai ir kiti panašūs suktinukai su daržovėmis ir mėsa

. Tačiau, be tokio primityvaus naudojimo, lavašas gali tapti ir tešlos pakaitalu. Pavyzdžiui, galima gaminti cheburek pitos duoną. Jis išeis ne blogiau nei čeburekai iš įprastos tešlos

. Dažnai į pitą dedama mėsos. Tokiems tikslams svarbu pasirinkti storą elastingą pitą, kuri valgant patiekalą neišsiskirs.

Papasakosime, kaip pasigaminti čebureką naudojant pitą

.

Čebureko ingredientai:

  • Maltos jautienos – 300 g;
  • kalendros – nedidelis ryšulėlis;
  • Svogūnas – 1 vnt;
  • lavašas – 6 apvalios plokštainiai;
  • Sūris – 100 g;
  • Sviestas – 20 g;
  • Druska – ½ šaukštelio.

Cheburek paruošimas:

Svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais, kalendras susmulkinkite ir sumaišykite su malta mėsa, druska. Sūrį sutarkuokite stambia tarka

ir ant ½ kiekvienos pitos uždėkite maltos mėsos. Prieš tai pitą pamerkite į vandenį, kad ji nesutrūkinėtų. Ant įdaro viršaus pabarstykite sūrio.

Беру обычный лаваш и фарш. Полезный чебурек: очень вкусный обед или ужин

Uždenkite faršą antrąja pitos dalimi ir užklijuokite drėgnus kraštus.

Беру обычный лаваш и фарш. Полезный чебурек: очень вкусный обед или ужин

Sausoje keptuvėje kepkite čeburekus po 4-5 minutes iš kiekvienos pusės. Iškepę aptepkite čeburekus sviestu.

Беру обычный лаваш и фарш. Полезный чебурек: очень вкусный обед или ужин

Tai sveikesnis čeburekų variantas.

Беру обычный лаваш и фарш. Полезный чебурек: очень вкусный обед или ужин

Recepte nenaudojama daug augalinio aliejaus, o tai padeda išvengti riebalų kaupimosi čeburekuose.

Kaip vertinate šį straipsnį?
👍 0 👎 0 Iš viso: 0
0% 👍 0% 👎

Patiko? Pasidalink! Ačiū.
REKOMENDUOJAME:  Vištienos kotletai be mėsmalės. Sultingi ir švelnūs: paslaptis slypi proporcijose

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku