Šiandien beveik visi žino apie lavašą. Tai plona plokščia duona, išrasta Kaukaze. Dažnai iš lavašo ruošiama šavarma, Cezario suktinukai ir kiti panašūs suktinukai su daržovėmis ir mėsa
. Tačiau, be tokio primityvaus naudojimo, lavašas gali tapti ir tešlos pakaitalu. Pavyzdžiui, galima gaminti cheburek pitos duoną. Jis išeis ne blogiau nei čeburekai iš įprastos tešlos
. Dažnai į pitą dedama mėsos. Tokiems tikslams svarbu pasirinkti storą elastingą pitą, kuri valgant patiekalą neišsiskirs.
Papasakosime, kaip pasigaminti čebureką naudojant pitą
.
Čebureko ingredientai:
- Maltos jautienos – 300 g;
- kalendros – nedidelis ryšulėlis;
- Svogūnas – 1 vnt;
- lavašas – 6 apvalios plokštainiai;
- Sūris – 100 g;
- Sviestas – 20 g;
- Druska – ½ šaukštelio.
Cheburek paruošimas:
Svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais, kalendras susmulkinkite ir sumaišykite su malta mėsa, druska. Sūrį sutarkuokite stambia tarka
ir ant ½ kiekvienos pitos uždėkite maltos mėsos. Prieš tai pitą pamerkite į vandenį, kad ji nesutrūkinėtų. Ant įdaro viršaus pabarstykite sūrio.

Uždenkite faršą antrąja pitos dalimi ir užklijuokite drėgnus kraštus.

Sausoje keptuvėje kepkite čeburekus po 4-5 minutes iš kiekvienos pusės. Iškepę aptepkite čeburekus sviestu.

Tai sveikesnis čeburekų variantas.

Recepte nenaudojama daug augalinio aliejaus, o tai padeda išvengti riebalų kaupimosi čeburekuose.

