Aš nebegaminu paplotėlių, naudoju paprastas bulves. Koldūnai keptuvėje: skanu ir paprasta

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Koldūnai – tai žiedo formos tešlos gaminys. Jie gali būti gaminami su įdaru arba be jo. NVS šalyse paprastai pyragėliai ruošiami apibarstyti cukraus pudra arba įdaryti uogiene, karamele ar šokoladu.

Vakarų šalyse, ypač Amerikoje, pyragėliai vadinami koldūnais

.

Europos koldūnų receptas skiriasi,

tačiau gaminio reikšmė išlieka ta pati. Tai desertas prie arbatos

. Papasakosime, kaip pasigaminti klasikinius pyshki namuose.

Koldūnų ingredientai:

  • bulvės – 300 g;
  • bulvių sultinys – 200 ml;
  • druskos – ½ šaukštelio;
  • cukraus – ½ šaukštelio;
  • greitai paruošiamos mielės – 7 g;
  • miltai – 450 g;
  • augalinis aliejus – valgomasis šaukštas;
  • kiaušiniai – vnt.

Pyragaičių kepimas:

Bulves išvirkite nesūdytame vandenyje, kol suminkštės. Išvirus bulvių sultinį palikti, atvėsinti kartu su bulvėmis

. Bulves išminkyti iki košės, įberti druskos ir įmušti kiaušinį, išmaišyti. Į bulvių košę supilkite cukrų ir mieles, išmaišykite ir supilkite šiltą bulvių sultinį

. Į bulvių masę palaipsniui suberkite miltus, tešlą išminkykite iš pradžių mentele, paskui rankomis. Tešlą patepkite augaliniu aliejumi ir palikite po rankšluosčiu 30-40 min.

Dar kartą išminkykite tešlą ir padalykite ją į nedideles porcijas.

Пирожки больше не готовлю, беру обычную картошку. Пышки на сковороде: вкусно и просто

Uždenkite tešlą celofanu ir palikite ją 5-7 minutėms. Tuo metu gilioje keptuvėje įkaitinkite 700 ml augalinio aliejaus.

Tešlos ritinėlius dėkite į aliejų tam tikru atstumu vienas nuo kito, nes jie padidės. Šaukštu aptepkite koldūnų viršų aliejumi.

REKOMENDUOJAME:  Viską sumaišykite ir pašaukite į orkaitę. Aromatingas ir sotus maltinių pyragas: puikus patiekalas vakarienei ar pietums

Пирожки больше не готовлю, беру обычную картошку. Пышки на сковороде: вкусно и просто

Kepkite iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Kitus suktinukus paruoškite taip pat.

Пирожки больше не готовлю, беру обычную картошку. Пышки на сковороде: вкусно и просто

Iškepusius koldūnus perkelkite ant popierinio rankšluosčio. Tokiu būdu nuo kepinių nutekės didžioji dalis aliejaus, o koldūnai bus be aliejingo skonio.

Kaip vertinate šį straipsnį?
👍 0 👎 0 Iš viso: 0
0% 👍 0% 👎

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku