Blynai – skanus ir populiarus patiekalas. Tai nedideli plokštainiai. Blynai gali būti saldūs arba nesaldūs, į tešlą dedant įvairių ingredientų, pavyzdžiui, obuolių, moliūgų, sultenių, varškės ar žolelių.
Blynų kepimas – tai iš kartos į kartą šeimose perduodamas procesas, alsuojantis namų šiluma ir jaukumu. Tešla apkepams paprastai užmaišoma greitai, o pats kepimo procesas trunka neilgai, todėl jie yra puikus pasirinkimas pusryčiams, užkandžiams ar desertui.
Apkepai paprastai patiekiami su grietine, uogiene, medumi ar šviežiomis uogomis, kurios suteikia jiems ypatingo skonio ir aromato
.
Tešlos ingredientai:
- Kefyras – 300 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Cukrus – 50 g;
- Druska – ¼ šaukštelio;
- Vanilės ekstraktas – 1 šaukštelis;
- Sviestas – 20 g;
- kepimo soda – ½ šaukštelio;
- Miltai – 250 g.
Įdaro ingredientai:
- Sudedamosios dalys: varškė – 150 g;
- Cukrus – 20 g;
- Vanilės ekstraktas – 1 šaukštelis.
Kepinių paruošimas:
Į šiltą rūgpienį įmuškite kiaušinį, supilkite cukrų, druską, vanilės ekstraktą ir ištirpintą sviestą, išmaišykite
. Į mišinį įberkite dalį miltų, išminkykite tešlą
.
Tirštą tešlą sudėkite į konditerinį maišelį ir palikite, kol ruošite įdarą.
Varškę sumaišykite su cukrumi ir vanilės ekstraktu
.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, iš tešlos iškočiokite nedidelius paplotėlius
. Ant paplotėlių
paskirstykite
varškės įdarą, uždenkite tešla.
Kepkite paplotėlius iš abiejų pusių po 2-3 minutes.
Rezultatas – skanūs neįprasti paplotėliai su varške viduje.
Tai geras būdas paruošti sočius pusryčius visai šeimai.