Baku pyragas iš 80-ųjų: jį paruošti lengviau, nei atrodo. Įspūdingas riešutų pyragas iš nebrangių produktų

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

„Baku” pyragas su riešutais – tikras gastronomijos šedevras, įkvėptas rytietiškų konditerijos tradicijų. Išskirtinis jo bruožas – daugiasluoksnė struktūra, kai kiekvienas pyragas kruopščiai išmirkytas ir įdarytas riešutais: graikiniais, lazdyno ar migdolų.

Kartu su sviestu arba kondensuota grietinėle riešutai atsiskleidžia ypač ryškiai, suteikdami desertui sodrų skonį ir aromatą.

Svarbiausia šiame pyrage – pusiausvyra: biskvito minkštumas, riešutų traškumas ir švelnus grietinėlės saldumas. Toks desertas ne tik įspūdingai atrodo ant šventinio stalo, bet ir idealiai tinka tiršto, sodraus skonio mėgėjams.

Biskvito ingredientai:

  • Kiaušiniai – 4 vnt;
  • cukraus – 200 g;
  • malti graikiniai riešutai – 130 g;
  • miltai – 130 g;
  • sviestas – 50 g;
  • rauginimo medžiagos – 1 valgomasis šaukštas;
  • vanilinio cukraus – 10 g.

Kremo ingredientai:

  • sutirštintas pienas – 360 g;
  • sviestas – 200 g;
  • kakavą.

Baku pyrago paruošimas:

Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite druską ir cukrų, išplakite iki purumo. Į kiaušinių masę supilkite vanilinį cukrų ir kepimo miltelius, sudėkite sviestą

, supilkite miltus ir užminkykite tirštą tešlą

.

Į tešlą suberkite smulkintus graikinius riešutus, išmaišykite ir

½ tešlos sudėkite į pergamentu išklotą kepimo indą. Kepkite biskvitą 180 laipsnių temperatūroje 15-17 minučių. Panašiai iškepkite ir antrąją tešlos dalį.

Kremui išsukite sviestą ir kondensuotą pieną, pagal skonį įberkite vanilinio cukraus. Biskvitus padalykite į kelias pluteles, iš viso turėtumėte gauti 4.

REKOMENDUOJAME:  Iš įprastos pieno dėžutės. Desertą su avietėmis gaminu skanesnį nei restoranuose: be grietinėlės, be kepimo, be plutos.

Kiekvieną plutelę patepkite kremu, sudėkite jas vieną ant kitos. Palikite tortą ant stalo po giliu indu 8 valandoms

. Po 8 valandų torto viršų aptepkite likusiu kremu. Jei norite, torto šonus galite papuošti smulkintais graikiniais riešutais.

Торт Баку из 80-х: готовится проще, чем кажется. Эффектный ореховый торт из доступных продуктов
www.youtube.com

Likusį kremą galima sumaišyti su kakava, masę supilti į konditerinį maišelį ir papuošti tortą įdomiu raštu. Rezultatas – gardžiai subtilus riešutų tortas „Baku”.

Kaip vertinate šį straipsnį?
👍 0 👎 0 Iš viso: 0
0% 👍 0% 👎

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku