Svogūnas yra ne tik populiari daržovė , bet ir tikras natūralus gydytojas. Jame gausu mineralų, jis gerai virškina, žadina apetitą ir turi antiseptinių savybių. Tai taip pat padeda apsaugoti kitus sodo augalus nuo kenkėjų ir ligų.
Norint gauti didelių, sultingų svogūnėlių, verta augalus maitinti paprasta, bet veiksminga priemone. Jame yra tik trys galimi komponentai.
🔹 Boro rūgštis – 5 g. Pirmiausia ištirpinkite jį nedideliame kiekyje šilto vandens, tada supilkite, kol bendras tūris bus 10 litrų.
🔹 Pienas arba kefyras – ne tik papildo maistinėmis medžiagomis, bet ir apsaugo nuo grybelinių infekcijų.
🔹 Medienos pelenai – 4 šaukštai. l. 10 litrų vandens. Šis komponentas prisotina dirvą kaliu ir fosforu.
Sumaišykite visus ingredientus kibire ir užpilkite tirpalą ant svogūnų šaknų. Šio tūrio pakanka maždaug 3–4 kv. m lysvei.
🌱 Po tokio šėrimo svogūnas tikrai pradžiugins jus dosniu derliumi!