Citrininis debesų pyragas – desertas, kuris užkariauja savo rafinuotumo ir paprastumo deriniu. Deserto išskirtinumas – jo tekstūra: minkštas, tarsi debesėlis, jis tiesiog tirpsta burnoje.
Citrininių
pyragų
istorija siekia Europos virtuvę, kurioje citrina nuo seno vertinama dėl savo ryškaus skonio ir aromato.
Šiandien citrininiai pyragai išlieka vienu populiariausių desertų visame pasaulyje, simbolizuojantys gaivumą, lengvumą ir skonio subtilumą.
„Citrinų debesėlis” puikiai tinka lengvai vakarienės pabaigai, vasaros arbatos vakarėliui verandoje ar rafinuotam desertų stalui. Jis nėra pribloškiantis, o priešingai – gaivus ir pakylėjantis.
Sudedamosios dalys:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas;
- ryžių miltai – 50 g;
- cukraus – 28 g;
- kildinimo medžiagos – 1 valgomasis šaukštas;
- citrinos sultys.
Pyrago „Citrinų debesėlis” paruošimas:
Sumaišykite cukrų su augaliniu aliejumi ir citrinos sultimis. Į mišinį įmuškite kiaušinius, suplakite juos kartu su cukraus mišiniu
. Į kiaušinių mišinį supilkite kepimo miltelius, išmaišykite, tada suberkite ryžių miltus. Išminkykite tešlą ir supilkite ją į sviestu išteptą formą.
180 laipsnių temperatūroje pyragą kepkite apie 6-7 minutes.

Gausite paprastą citrinų pyragą be glitimo. Tai geras būdas iš paprastų produktų pasigaminti skanų ir sveiką skanėstą arbatai.