Beliašai mėgsta pūkus. Pardavėja pati pasidalijo šiuo receptu: dabar gaminu tik taip

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Vienas iš labiausiai atpažįstamų pirožkų SSRS buvo „belyash”. Tai totorių mėsos pyragas, kuris skyrėsi nuo įprasto kepimo būdo.

Pirma,„belyash” dažniausiai kepamas su skyle viduryje, viršuje. Ji reikalinga tam, kad viduje išliktų sultingas įdaras.

Antra,

belyašiai

beveik visada kepami aliejuje. Tokį kepinių kepimo būdą lėmė totorių gyvenimo būdas.

Dabar beliašai pradėti kepti ant kiaulienos. Nors anksčiau šis pyragas buvo kepamas tik iš avienos ir jautienos.

Papasakosime, kaip kepti belyashi.

Beliašų tešlos sudedamosios dalys:

  • Šiltas pienas – 300 ml;
  • šiltas vanduo – 300 ml;
  • druskos – šaukštelis;
  • cukraus – valgomasis šaukštas;
  • mielių – 14 g;
  • miltai – 850 g;
  • augalinis aliejus – 3 šaukštai.

Įdarui skirti ingredientai:

  • maltos mėsos – 700 g;
  • svogūnas – 2 vnt;
  • druskos – šaukštelis;
  • juodųjų pipirų – ½ šaukštelio.

Beliašų paruošimas:

Į dubenį su šiltu vandeniu supilkite pieną, druską ir cukrų, suberkite mieles ir maišykite, kol smėlio grūdeliai ištirps. Į mielių skystį supilkite miltus ir užminkykite minkštą ir elastingą tešlą.

Tešlą patepkite augaliniu aliejumi ir toliau minkykite. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite pusvalandžiui.

Svogūną

sumalkite

per mėsmalę ir sumaišykite su faršu

.

Į mišinį įberkite druskos ir pipirų ir išmaišykite.

Išminkykite tešlą ir padalykite ją į 20 vienodų ritinėlių

.

Rankomis suformuokite plokščius paplotėlius ir į kiekvieno jų vidurį įdėkite įdaro

REKOMENDUOJAME:  Naujųjų metų lengvos ir originalios salotos su krabų lazdelėmis ir apelsinu

. Uždarykite įdaro vidų kaip maišelį.

Padėkite paplotėlius siūle į apačią ir lengvai prispauskite

.

Kepkite keptuvėje su dideliu kiekiu aliejaus ant vidutinės ugnies, kol iš abiejų pusių apskrus.

Беляши, как пух. Сама продавщица поделилась этим рецептом: теперь готовлю только так

Pyragėliai būna sultingi ir minkšti.

Беляши, как пух. Сама продавщица поделилась этим рецептом: теперь готовлю только так

Į maltą mėsą taip pat rekomenduojama įdėti mėgstamų prieskonių.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku