„Rafaello” tortas – tai išskirtinis ir subtilus skanėstas, užkariavęs daugelio saldumynų mėgėjų širdis visame pasaulyje. Šį desertą įkvėpė populiarūs saldainiai „Rafaello”, garsėjantys unikaliu skonių ir tekstūrų deriniu
. Sniego baltumo kokosų rutuliukai traškiame apvalkale, užpildyti migdolų kremu ir smulkiais riešutais, sukelia nostalgiškus atostogų ir ypatingų akimirkų prisiminimus.
Tortas „Rafaello” yra lengvas ir lengvas, todėl puikiai tinka įvairioms šventėms: vestuvėms, gimtadieniams ir jubiliejams
.
Minkštas biskvitas, pamirkytas švelniame kreme, taip pat naudojamos kokosų drožlės ir migdolai sukuria harmoningą derinį, kuris papuoš bet kokį šventinį stalą.
Biskvito ingredientai:
- Miltai – 220 g;
- raugas – 10 g;
- Kukurūzų krakmolas – 20 g;
- Kiaušiniai – 6 vnt;
- Druska – žiupsnelis;
- Cukrus – 150 g;
- Pienas – 120 ml;
- augalinis aliejus – 90 ml;
Grietinėlės ingredientai:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Cukrus – 150 g;
- Vanilinio cukraus – 10 g;
- Kukurūzų krakmolas – 40 g;
- Pienas – 500 ml;
- Mascarpone – 300 g;
- Kokosų drožlės – 30 g.
„Rafaello” pyrago paruošimas:
Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, suberkite krakmolą ir gerai išmaišykite, kol ištirps gumulėliai. Supilkite pieną į puodą su kiaušiniais ir virkite, kol sutirštės
. Kai sutirštės, virkite mišinį minutę nuolat maišydami, tada nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti. Kremo pagrindą uždenkite maistine plėvele
. Biskvitui miltus persijokite su kepimo milteliais ir kukurūzų krakmolu. Atskirkite trynius nuo baltymų, baltymus su druska išplakite iki purumo
. Tada į baltymus keliomis dalimis suberkite cukrų ir plakite iki purių viršūnių. Į masę supilkite trynius ir toliau plakite
. Į masę supilkite augalinį aliejų ir pieną, išmaišykite, tada supilkite birius produktus.
Supilkite
tešlą
į kepimo formą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių. Tada pašalinkite nelygius biskvito kraštus ir padalykite jį į dvi dalis.
Kremui maskarponę išsukite su 10 g vanilinio cukraus. Palaipsniui į maskarponę įmaišykite kremo pagrindą, suplakite kartu su kokoso drožlėmis. Aptepkite
pyragaičius kremu ir sumontuokite tortą.
Torto viršų ir šonus aptepkite kremu, papuoškite migdolais ir kokoso drožlėmis pagal pageidavimą.
Tai puikus desertas bet kokiam renginiui. Jis paruošiamas gana greitai ir jo nereikia ilgai mirkyti.