Burnoje tirpstantis citrinų pyragas. Receptas per 15 minučių

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Citrinų pyragas – tai puikus desertas, kuriame dera švelni tekstūra ir gaivi šviežių citrinų rūgštelė.

Citrininis pyragas gali būti gaminamas įvairiais variantais: nuo erdvių biskvitinių

pyragų su citrinų kremu

iki smėlio

pyragų

su citrinų įdaru, kurio pagrindą sudaro kurdų arba varškės sluoksnis

.

Šis desertas dažnai puošiamas žievelėmis, beza, glajumi arba citrinos griežinėliais, kad atrodytų apetitiškai ir šventiškai.

Sudedamosios dalys: 1:

  • Kiaušinis – 4 vnt;
  • Cukrus – 8 šaukštai;
  • Krakmolas – 1 valgomasis šaukštas;
  • 1 citrinos sultys;
  • Pienas – 200 ml;
  • Sviestas – 1,5 valgomojo šaukšto;
  • druskos – žiupsnelis;
  • Vanilinio cukraus – 1,5 šaukštelio;
  • Augalinis aliejus – 8 valg;
  • grietinė – 2 šaukštai;
  • 1 citrinos žievelė;
  • Miltai – 8 šaukštai;
  • kepimo milteliai – 2 šaukšteliai;
  • Migdolų dribsniai;
  • cukraus pudros.

Citrininio pyrago paruošimas:

Kiaušinį sumaišykite su pora šaukštų cukraus ir krakmolo. Į mišinį supilkite ½ citrinos sultis, supilkite pieną, ant vidutinės ugnies nuolat maišydami kaitinkite, kad

mišinys

sutirštėtų.

Nuimkite puodą nuo ugnies ir į mišinį sudėkite sviestą, išmaišykite. Perpilkite kremą į atskirą dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti.

Tešlai giliame dubenyje išplakite 3 kiaušinius, supilkite druską, 6 šaukštus cukraus, vanilinį cukrų, išsukite mikseriu iki vientisos masės. Į mišinį supilkite augalinį aliejų, sudėkite grietinę ir toliau plakite

. Į mišinį supilkite likusias citrinos sultis, suberkite citrinos žievelę ir lengvai suplakite mikseriu. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, dalimis persijokite į mišinį, išminkykite tešlą

REKOMENDUOJAME:  Mane mokė viena šeimininkė iš Indijos. Dabar cukinijas ruošiu tik taip: jos būna skanesnės už mėsą.

. 20×29 cm formą išklokite kepimo pergamentu ir supilkite į ją tirštą tešlą. Į konditerinį maišelį sudėkite grietinėlę ir išspauskite grietinėlę ant tešlos paviršiaus, suformuodami didelį kremo tinklelį.

Į tešlos kvadratėlius sudėkite migdolų dribsnius

.

Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.

Лимонный пирог, тающий во рту. Рецепт за 15 минут
www.youtube.com

Iškepusį pyragą galima apibarstyti cukraus pudra. Gausite aromatingą citrininį pyragą.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku