Sunku rasti kulinarinių knygų, kuriose nebūtų bent vieno patiekalo iš cukinijų recepto. Jos populiarios ir mūsų šalyje, ir Europoje. Faktas tas, kad cukinijose yra daug organizmui svarbių naudingų medžiagų,
pavyzdžiui, cukinijose yra daug vitamino C. Kartu, skirtingai nei citrina, cukinijos nėra rūgščios, yra malonaus skonio. Todėl patiekalus iš jų ruošti daug lengviau.
Dabar yra daugybė receptų, kurie atskleidžia visas cukinijų galimybes. Pavyzdžiui, cukinijų kotletai.
Cukinijų kotletų ingredientai:
- virti ryžiai – 200 g;
- augalinis aliejus – 50 ml;
- svogūnas – 2 vnt;
- cukinija – 2 vnt;
- druskos – ½ šaukštelio;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- miltai – 2 šaukštai.
Cukinijų kotletų paruošimas:
Išvirkite ryžius pasūdytame vandenyje. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, pakepinkite iš anksto nedideliais kubeliais supjaustytus svogūnus, kol suminkštės.
Cukiniją nuimkite nuo kotelių ir nulupkite, sutarkuokite stambia tarka
.
Cukinijų masę pabarstykite druska ir palikite 10 min.
Tuo metu ryžius sumaišykite su keptais svogūnais, įberkite prieskonių ir druskos pagal skonį.
Iš cukinijų masės išspauskite skysčio perteklių, perkelkite ją į ryžius su svogūnais ir kiaušiniais
. Į mišinį supilkite miltus, išminkykite vientisą masę.
Kepkite kotletus ant augalinio aliejaus keptuvėje iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Kaip prieskonių prie kotletų verta pridėti paprikos ir juodųjų maltų pipirų.
Cukinijų kotletukus galima patiekti su grietine.