Šiandien gaminsime česnakines rodykles. Neseniai buvome pas mano senelį sodyboje ir jis man padovanojo krūvą šių strėlių (vos spėjau jas sutalpinti į šaldytuvą) su žodžiais: „Tu būtinai sugalvosi, ką su jomis daryti!”. Taigi ieškojau internete, varčiau kulinarinius žurnalus ir nusprendžiau iš šių strėlių pasigaminti prieskonių.
Jį galima laikyti šaldytuve (arba šaldiklyje, jei ilgai užtrunka) ir pagal poreikį dėti į įvairius patiekalus: sriubas, salotas, padažus ir pan. Vakar šiek tiek šio prieskonio įdėjome į okrošką, ji gavosi puiki!
Kaip gaminti
- Paimame česnakų rodykles (visur rašoma, kad geriau naudoti jaunas rodykles, jos yra minkštesnės) ir nupjauname viršutinę jų dalį:
- Mums jos nebereikia, šią dalį galite drąsiai išmesti;
- likusią česnako dalį supjaustome į kelias dalis. Nereikia labai stengtis, nes jį susmulkinsime blenderiu – tiesiog supjaustykite jį savavališkais gabalėliais, kad būtų patogu sudėti.
- Sudėkite juos į gilų indą ir nuplaukite šaltame vandenyje:
Tiesą sakant, aš ne visada plaunu produktus iš sodybos. Net ir uogas valgau tiesiog taip, manau, kad dar skaniau =) Tačiau kai gaminu pusgaminius, juos būtinai nuplaunu.
- Dabar mums prireiks blenderio (gali veikti ir mėsmalė, bet nebandžiau). Perkelkite į jį mūsų rodykles:
- Ir pjaustykite maksimaliai galingai. Man prireikė tiesiog 20-30 sekundžių. Vandens nepyliau, jie ir taip sultingi;
- Tai graži smaragdinė pasta:
- Paimkite plastikinį indą arba šaldymo maišelį ir sudėkite į jį mūsų pastą:
Beje, aš perėjau prie gerų, kokybiškų šaldymo maišelių su užtrauktuku. Jie pagaminti iš tankios medžiagos ir tai leidžia juos naudoti daug kartų. Ten taip pat yra vietos užrašams. Kada nors jums parodysiu =)
Mūsų česnakų pasta paruošta! Iš didžiulės krūvos česnakų, kurie netilpo į šaldytuvą, gavau tik du šiuos indelius:
Šis būdas man labai patiko: greitas, paprastas ir česnakai neužima daug vietos. O koks aromatas tvyrojo bute! Tikrai naudosiu jį nuolat! Ir senelis atsineš vieną indą, tegul paragauja, kas išėjo iš jo česnako.
ko jums reikia
- česnakų rodyklių (jaunų) – saujelės
- blenderio – smulkinimui
- indo arba šaldiklio maišelio – saugojimui
Ar žinote kokį nors išbandytą česnakų rodyklių receptą?