Obuolių pyragai yra vienas populiariausių iš visų galimų patiekalų. Obuolių kepimas atsirado labai seniai ir iki šiol yra aktualus Europoje ir Amerikoje
. Ypač obuoliai mėgstami Amerikos miestuose
.
Nuolat vyksta įvairūs renginiai, susiję su obuolių pyrago gaminimu. Pavyzdžiui, žmonės varžosi, kaip iškepti didžiausią obuolių pyragą
. Norime parodyti, kaip namuose galite pasigaminti paprastą obuolių pyragą.
Obuolių pyrago ingredientai:
- Obuoliai – 6 vnt;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- cukraus – 60 g;
- miltai – 100 g;
- kildinimo medžiagos – 2 šaukšteliai;
- cinamono – ½ šaukštelio;
- pieno – 100 g;
- sviestas – 100 g.
Obuolių pyrago paruošimas:
Išplakite kiaušinius su cukrumi, palaipsniui į mišinį supilkite pieną. Ištirpinkite sviestą, supilkite į kiaušinių masę, išmaišykite
. Į kiaušinių masę suberkite miltus, išminkykite tešlą
.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir cinamonu ir toliau pilkite į tešlą.
Nulupkite obuolius nuo šerdies ir žievelės, supjaustykite pusžiedžiais. Supilkite obuolius į tešlą.
Kepimo formą išklokite pergamentu, sudėkite tešlą į formą.
Tešlą su obuoliais kepkite 180 laipsnių orkaitėje 40-45 minutes.
Belieka obuolių pyragą apibarstyti cukraus pudra ir patiekti.
Tai paprastas, bet skanus obuolių patiekalas.