Apelsinų keksiukai – kvapnus ir ryškus skanėstas, išpopuliarėjęs dėl gaivaus skonio ir unikalaus citrusinių vaisių aromato. Dėl gražios išvaizdos ir sodraus skonio šie keksiukai puikiai tinka tiek kasdienei arbatai, tiek ypatingoms progoms.
Kulinarai mėgsta eksperimentuoti su vaisiais, o apelsinai čia užima garbingą vietą
.
Apelsininių keksiukų žavesys slypi ne tik jų lengvume ir švelnume, bet ir tame, kad jie gali būti puiki alternatyva sunkesniems ir intensyvesniems desertams.
Keksiukai dažnai puošiami cukraus pudros arba grietinėlės pagrindu pagamintu glajumi, taip pat naudojami įvairūs priedai: riešutai, šokolado gabalėliai ar džiovinti vaisiai. Dėl to kiekvienas keksiukas tampa unikalus ir šventiškas.
Sudedamosios dalys:
- Sudėtis: miltai – 200 g;
- kepimo milteliai – 8 g;
- cukraus – 100 g;
- 1 apelsino žievelė;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- augalinis aliejus – 50 ml;
- 2 apelsinų sultys – 120 ml.
Apelsinų keksiukų paruošimas:
Į dubenį persijokite miltus ir kepimo miltelius, suberkite cukrų ir apelsino žievelę, sutrinkite rankomis. Atskirame dubenyje sumaišykite kiaušinį su augaliniu aliejumi ir apelsinų sultimis.
Supilkite mišinį į miltų mišinį, išminkykite švelnią vientisą tešlą. Tešlą paskirstykite į formas arba keksiukų formeles, iš anksto pabarstytas miltais.
Svarbu, kad tešla būtų šiek tiek žemiau formelės lygio.
Keksiukus kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.
Gausite minkštus ir švelnius keksiukus. Papuošimui juos galite pabarstyti cukraus pudra.