Pavasario staigmenos salotos su kopūstais ir krabų lazdelėmis – tai paprasta, bet stebėtinai gaivi ir lengva užkandžio versija, kurią galima paruošti per kelias minutes. Ji išsiskiria malonia traškia tekstūra, subtiliu skoniu ir minimaliu turimų ingredientų rinkiniu.
Baltieji kopūstai suteikia salotoms gaivumo ir apimties, krabų lazdelės
– lengvo
jūros atspalvio
.
Jei norisi, receptą galima lengvai pritaikyti: pridėti kukurūzų, žalumynų, agurkų ar net šiek tiek česnako pikantiškumui suteikti.
Papasakosime, kaip paruošti salotas „Pavasario staigmena”.
Ingredientai: 1:
- Jaunas kopūstas – ½ kokoso riešuto;
- krabų lazdelės – 100 g;
- kiaušiniai – 4 vnt;
- ridikėliai – 250 g;
- majonezas;
- druskos – ⅓ šaukštelio.
Salotų paruošimas:
Supjaustykite baltagūžius kopūstus, ridikėlius sutarkuokite smulkia tarka. Išvirkite kietai virtus kiaušinius, nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Panašiai supjaustykite krabų lazdeles
. Viename dubenyje sumaišykite kopūstus, ridikėlius, kiaušinius ir krabų lazdeles. Užpilkite salotas majonezu, pasūdykite ir išmaišykite.
Gausite skanių paprastų salotų iš minimalaus kiekio produktų.
Salotas galima paruošti per kelias minutes užkandžiui ar pietų priedui.