Gaminu maistą 3 kartus per savaitę, o jie prašo daugiau. Skanūs kopūstų kotletai: receptas kiekvienai dienai

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kopūstų kotletai yra vienas iš žinomiausių ir mėgstamiausių vegetariškos ir gavėnios virtuvės patiekalų. Nepaisant paprastų ingredientų, kopūstų kotletų skonis, forma ir gaminimo būdai stebina įvairove. Šis patiekalas įkūnija praktiškumą, prieinamumą ir šeimininkės gebėjimą išgauti maksimalią naudą ir skonį iš paprasčiausių produktų.

Istoriškai kopūstų kotletai atsirado kaip alternatyva mėsos kotletams, ypač gavėnios laikotarpiu arba esant maisto trūkumui.

Tačiau laikui bėgant šis patiekalas išpopuliarėjo dėl savo paprastumo ir universalumo.

Sudedamosios dalys:

  • kopūstai – 850 g;
  • morkos – 1 vnt;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • druska – ⅓ šaukštelio;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • džiovintas česnakas;
  • paprikos;
  • kiaušinis – 1 vnt;
  • manų kruopos – 3 valg.

Kopūstų kotletų paruošimas:

Kopūstus smulkiai susmulkinkite ir sudėkite į verdantį vandenį. Užvirus kopūstus virti 3-4 minutes, o tada sumesti ant sietelio ir leisti nuvarvėti skysčio pertekliui

. Smulkiai

supjaustyti

svogūną, morkas sutarkuoti stambia tarka

.

Svogūną apkepkite augaliniame aliejuje ir sudėkite į jį morkas

. Apkepą sudėkite prie kopūstų kartu su druska, pipirais, sausu česnaku ir paprika. Į mišinį įmuškite kiaušinį ir suberkite manų kruopas, išmaišykite.

Готовлю по 3 раза в неделю и просят ещё. Вкусные капустные котлеты: рецепт на каждый день

Palikite mišinį 20 minučių, kol manų kruopos išbrinks. Iš mišinio suformuokite kotletus

, dėkite juos į keptuvę ir kepkite augaliniame aliejuje, kol iš abiejų pusių taps auksinės spalvos, 3-4 minutes.

Готовлю по 3 раза в неделю и просят ещё. Вкусные капустные котлеты: рецепт на каждый день

Po dangčiu kepkite kotletus 5 minutes.

Готовлю по 3 раза в неделю и просят ещё. Вкусные капустные котлеты: рецепт на каждый день

Aliejaus perteklių pašalinkite popieriniu rankšluosčiu. Gauti sotūs ir skanūs daržovių kotletai.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku