Prancūziškas jogurtinis pyragas yra vienas paprasčiausių ir populiariausių naminių desertų Prancūzijoje. Jo išskirtinumas – paprastas paruošimas: receptas toks paprastas, kad Prancūzijoje net vaikai pirmiausia išmoksta jį iškepti. Šiam pyragui nereikia nei sudėtingų ingredientų, nei ypatingų įgūdžių
. Pagrindinis šio deserto bruožas – jogurtas, kuris suteikia tešlai ypatingo minkštumo ir drėgmės. Pyragas gaunasi orus, malonios tekstūros ir šiek tiek rūgštokas, o jo subtilų skonį galima papildyti įvairiais priedais: citrusinių vaisių žievelėmis, vanile, uogomis, šokoladu ar riešutais.
Sudedamosios dalys:
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- cukraus – 200 g;
- vanilės – žiupsnelis;
- augalinis aliejus – 120 ml;
- jogurto – 180 ml;
- citrinos žievelės;
- miltai – 230 g;
- raugo – 2 šaukšteliai;
- cukraus pudros – 50 g;
- citrinos sultys – 2 valg.
Prancūziško jogurtinio pyrago paruošimas:
Kiaušinius sumaišykite su druska, cukrumi ir vanile, išplakite mikseriu iki vientisos masės. Į mišinį supilkite augalinį aliejų, toliau plakite
. Į mišinį supilkite jogurtą, komponentus išplakite iki vientisos masės. Į mišinį supilkite citrinos žievelę, išmaišykite plaktuvu
. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, persijokite į mišinį, išminkykite tešlą. Kepimo formą pabarstykite miltais ir supilkite į ją tešlą
. 35-40 min. kepkite biskvitą 175 laipsnių temperatūroje. Glajui glajų sumaišykite cukraus pudrą su citrinos sultimis ir apipilkite sausainius.
Pyragą taip pat galite papuošti smulkintomis pistacijomis. Rezultatas – paprastas, aromatingas prancūziškas pyragas.