Kefyro sausainiai yra vienas paprasčiausių ir greičiausių būdų pradžiuginti save ir savo artimuosius naminiais kepiniais. Kefyras, kaip ingredientas, sausainiams suteikia neįprasto minkštumo ir lengvumo, jie tampa nepaprastai švelnūs ir aromatingi. Šį skanėstą galima ruošti ir įprastą dieną, ir kaip desertą šventėms.
Vienas iš pagrindinių kefyro sausainių privalumų yra jų universalumas. Receptai gali būti įvairūs: nuo klasikinių saldžių desertų su cukrumi ir vanile iki įdomesnių derinių su riešutais, sultenėmis ar šokoladu.
Sausainių gamybos technologija labai paprasta ir nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių. Net ir tas, kuris anksčiau niekada neužsiėmė kepimu, galės lengvai susidoroti su šia užduotimi.
Sudedamosios dalys: 1:
- Kiaušinis – 2 vnt;
- Cukrus – 200 g;
- Margarinas – 150 g;
- Druska – žiupsnelis;
- Vanilinas – 1 šaukštelis;
- Kefyras – 500 g;
- Miltai – 700 g;
- Raugas – 1 šaukštelis.
Sausainių paruošimas:
Į dubenį su kiaušiniais supilkite cukrų, sudėkite minkštą margariną, druską ir vaniliną, gerai išmaišykite iki vientisos masės. Į mišinį supilkite kefyrą, išmaišykite, palaipsniui suberkite miltus ir kepimo
miltelius. Užminkykite minkštą tešlą, iškočiokite ją 6-7 mm storio sluoksniu. Tešlos paviršių pabarstykite cukrumi ir suspauskite kočėlu
. Tešlą supjaustykite 3×3 cm dydžio kvadratėliais.
Sudėkite sausainius ant kepimo skardos ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.
Gaunasi labai paprasti saldūs sausainiai arbatai. Tai greitas receptas, kuriuo lengvai galima pakeisti parduotuvinius sausainius.