Gruziniško stiliaus baklažanų griežinėliai! Baklažanų užkandis, kuris užkariaus kiekvieną, kuris jo paragaus.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Labai skanus, aromatingas baklažanų užkandis su graikinių riešutų pastos įdaru. Baklažanai ir graikiniai riešutai labai dera tarpusavyje, patiekalas gaunasi labai gardus.

Paruošimui reikės šių ingredientų:

Riešutų pastos paruošimui reikės:

– graikinių riešutų, 200 g;

– vandens, 100-150 ml; –

majonezo, 100 g;

– česnako, 5 skiltelių

; – žolelių ir

kalendros

;

– svogūno, ketvirtadalio;

– citrinos sulčių, 2 valgomųjų šaukštų

; – druskos, pusės arbatinio šaukštelio

; – kalendros, hopeli-suneli.

Gaminimo procesas

Pasirinkite mėsingus ir didelius baklažanus

. Supjaustykite daržovę vidutinio storio apskritimais

. Vandenyje atskieskite druską ir sudėkite baklažanų apskritimus. Palikite 30 minučių.

Patarimas: šiandien yra baklažanų veislių, neturinčių kartumo, todėl jų nereikia mirkyti pasūdytame vandenyje. Tačiau jei turite karčiųjų daržovių, geriau jas pamirkyti.

Išimkite griežinėlius iš vandens ir padėkite juos ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų drėgmės perteklius.

Suplakite kiaušinius ir užpilkite ant baklažanų, išmaišykite.

Patarimas: kiaušiniai padeda išvengti, kad kepant baklažanai nesugertų per daug augalinio aliejaus.

Blenderio dubenyje sumaišykite vandenį, kalendrą, kitas žoleles, svogūną, citrinos sultis, česnaką ir graikinius riešutus, kalendrą ir hmeli-suneli, druską pagal skonį, majonezą. Mišinį suplakite iki pastos pavidalo ir įdėkite į šaldytuvą, kad jis sutirštėtų.

Apkepkite baklažanus augaliniame aliejuje, išklokite juos ant popierinių rankšluosčių

. Ant pusės baklažano uždėkite įdaro, uždenkite antrąja dalimi – gausite kiautą su įdaru

REKOMENDUOJAME:  Obuolių pyragas keptuvėje skanesnis nei iš orkaitės. Receptas vos per 5 minutes

.

Pabarstykite žolelėmis ir patiekite.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku