Marinuoti vištienos suktinukai su prieskoniais ir pomidorais yra labai paprasti, greiti ir skanūs.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
–
vištienos šlaunelių be kaulo, 6 vnt
; – sviesto, 30 g;
– svogūnų, 3-4 vnt;
– sodos, trečdalis šaukštelio
; – sūrio, 50 g;
– žolelių, prieskonių, pomidorų
; – natūralaus jogurto arba
grietinės
.
Paruošimo procesas
Svogūnus supjaustyti plonais griežinėliais
. Įkaitinti keptuvę be aliejaus ir sudėti svogūnus, įdėti gabalėlį sviesto ir masę išmaišyti, uždengti dangčiu ir ištirpinti sviestą, palaukti, kol svogūnai paleis sultis.
Pabarstyti soda ir išmaišyti.
Patarimas: soda padės svogūnams tapti vientisu ir labai aromatingu padažu.
Svogūnus pasūdykite ir gerai išmaišykite. Sumažinkite ugnį, uždenkite svogūnus dangčiu ir troškinkite 7 minutes.
Nuimkite mėsą nuo kaulų vienu gabalu ir įtrinkite druska bei pipirais.
Paimkite bet kokį kiekį pomidorų ir supjaustykite griežinėliais, sumaišykite su smulkintomis žolelėmis, druska ir pipirais, grietine arba natūraliu jogurtu – porą šaukštų
. Įdarą dėkite ant mėsos, susukite suktinukus
.
Suktinukus sudėkite
į kepimo indą, aptepkite svogūnų padažu. Formą uždenkite folija
. 35-40 min. kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje
. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos formą išimkite, suktinukus apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite, kol paruduos
. Patiekite su įvairiais garnyrais
ir
šviežių daržovių salotomis.