Iš Italijos parsivežė receptą. Vietoj nuobodžių sūrio pyragaičių: 2 skanių varškės sausainių variantai

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sausainiai kepami beveik visuose pasaulio regionuose. Šis saldus miltinis gaminys yra puikus arbatos vakarėlio priedas. Tačiau tokios nuomonės daugiausia laikosi europiečiai. Azijoje nėra įprasta gerti arbatą su sausainiais. Tai per daug gerbiamas gėrimas, kad būtų derinamas su desertais

. Europoje sausainiai gana seniai atkeliavo iš Italijos. Manoma, kad būtent italai išrado sausainius. Tiesa, pirmieji sausainiai buvo panašesni į duonos trupinius. Vis dėlto tai padėjo pradžią didingai kulinarinei kepimo istorijai. Papasakosime, kaip pasigaminti varškės sausainių.

Varškės sausainių ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: varškė – 250 g;
  • Cukrus – 120 g;
  • Kiaušinio trynys – 2 vnt;
  • Sviestas – 100 g;
  • Druska – 3/1 valgomasis šaukštas;
  • Vanilinas – 3 g;
  • Miltai – 300 g;
  • Kepimo milteliai – 1 šaukštelis.

Varškės sausainių paruošimas:

Į dubenį su varške supilkite cukrų, sudėkite trynius ir sviestą, panardinamuoju mikseriu kruopščiai išplakite iki vientisos masės. Masę pasūdykite, suberkite miltus, vaniliną ir kepimo miltelius ir išminkykite tešlą

. 10 minučių palikite tešlą šiltai po celofanu ir toliau minkykite

.

Padalykite tešlą į 6 lygias dalis, suformuokite

suktinukus, kiekvieną suktinuką iškočiokite 5 mm storio sluoksniu ir padalykite į apvalias formeles.

Привезла рецепт из Италии. Вместо надоевших сырников: 2 варианта вкусного творожного печенья

Sudėkite 4 tešlos apskritimus vieną ant kito, per vidurį įkišdami medinį iešmelį.

Привезла рецепт из Италии. Вместо надоевших сырников: 2 варианта вкусного творожного печенья

Sudėkite sausainius ant kepimo skardos, išklotos pergamentu. Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 25 minutes.

Привезла рецепт из Италии. Вместо надоевших сырников: 2 варианта вкусного творожного печенья

Iškepusius sausainius galima apibarstyti cukraus pudra. Jie yra minkšti ir aromatingi, puikiai tinka arbatos vakarėliui.

Varškės sausainių ingredientai 2:

  • Sudedamosios dalys: varškė – 250 g;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Cukrus – 70 g;
  • Cinamonas 2 ;
  • Augalinis aliejus – 60 ml;
  • Miltai – 220 g;
  • Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
  • Druska – žiupsnelis.
REKOMENDUOJAME:  "Saulėtų" sausainių receptas. Šokoladiniai ir vaniliniai arbatos sausainiai per kelias minutes

Varškės sausainių paruošimas 2:

Į varškę įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite į tyrę. Į tyrę suberkite miltus ir kepimo miltelius, įberkite druskos ir užminkykite tešlą

. Šiek tiek lipnią tešlą padalykite į 12 dalių. Iš kiekvienos tešlos dalies suformuokite rutuliukus ir pamerkite juos į cinamono ir cukraus mišinį.

Привезла рецепт из Италии. Вместо надоевших сырников: 2 варианта вкусного творожного печенья

Nedidelius blokelius sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu. Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.

Привезла рецепт из Италии. Вместо надоевших сырников: 2 варианта вкусного творожного печенья

Galiausiai turime paprastus varškės sausainius. Cukrus ir cinamonas sausainiams suteikia papildomo saldumo.

Kaip vertinate šį straipsnį?
👍 0 👎 0 Iš viso: 0
0% 👍 0% 👎

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku