Daug žmonių žino, kaip iš morkų gaminti įvairius patiekalus. Iš tiesų morkos yra viena populiariausių daržovių rinkoje. Be morkų neįsivaizduojamos sriubos, daugelis salotų ir kitų patiekalų. Tai puikus priedas prie mėsos, žuvies ir kitų daržovių.
Tačiau morkos dažniausiai laikomos niekuo neišsiskiriančia daržove. Ji neatlieka pagrindinio vaidmens patiekalų receptuose
. Kai kurie, matyt, tiesiog nežino desertų receptų su morkomis. Dabar yra gausybė būdų, kaip paruošti morkų kepinius. Parodysime, kaip iš jų morkų galima pagaminti desertą.
Morkų želė ingredientai:
- morkos – 500 g;
- cukraus – 90 g;
- kukurūzų krakmolo – 3 valg.
Morkų želė paruošimas:
Morkas nulupkite ir supjaustykite ne itin storais apskritimais. Sudėkite morkas į puodą ir užpilkite dviem puodeliais vandens. Virkite morkas, kol suminkštės, jos turi laisvai pjautis peiliu.
Sudėkite morkas į gilų dubenį ir susmulkinkite jas trintuvu.
Morkų mišinį sudėkite į keptuvę ir užpilkite cukrumi
. 100 ml vandens ištirpinkite krakmolą, supilkite jį į morkų mišinį ir išmaišykite iki vientisos masės. Mišinį pakaitinkite ant vidutinės ugnies iki sutirštėjimo.
Ištepkite formą augaliniu aliejumi ir supilkite į ją morkų mišinį. Palikite masę po maistine plėvele šaldytuve 3 valandoms.
Rezultatas – želė iš morkų.
Rekomenduojame želė pabarstyti kokoso drožlėmis ir supjaustyti mažais gabalėliais.