Karališkas patiekalas visai šeimai. Senelis iš Armėnijos pasidalijo gardžiu receptu: Aš taip gaminu ištisus metus.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

„Haylazan” yra tradicinis armėnų virtuvės patiekalas – troškintos daržovės. Jo pagrindinis bruožas – paprastas paruošimas ir sodrus skonis, kuris pasiekiamas derinant šviežias daržoves ir prieskonius

. Pagrindinės Haylazan sudedamosios dalys yra kartu troškinami baklažanai, saldžiosios paprikos, bulvės ir svogūnai. Rezultatas – sultingas, kvapnus ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis šeimos pietums ar vakarienei.

Dėl savo ryškaus skonio ir apetitą žadinančios išvaizdos Haylazan užima ypatingą vietą armėnų kulinarinėje tradicijoje.

Sudedamosios dalys:

  • Sudėtis: svogūnas – 1 vnt;
  • saldžioji paprika – 2 vnt;
  • baklažanai – 3 vnt;
  • bulvės – 4 vnt;
  • pomidorai – 2 vnt;
  • cukinija – 1 vnt;
  • pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas;
  • pipirų pasta – 1 valgomasis šaukštas;
  • paprikos – 1 šaukštelis;
  • cukraus – 1 šaukštelis;
  • džiovinto reginio – 2 šaukšteliai;
  • petražolių, krapų, kalendrų – ryšulėlis;
  • augalinis aliejus – 80 g;
  • vandens;
  • druskos – ½ šaukštelio.

Ailazano paruošimas:

Nulupkite baklažaną nuo žievelės, cukiniją palikite su žievele. Nuo pomidorų pašalinkite odelę, supjaustykite juos lėkštelėmis ir dalį jų sudėkite į keptuvę

. Išimkite paprikų vidų ir supjaustykite

jas

lėkštelėmis, dalį jų sudėkite ant pomidorų sluoksnio. Supjaustykite baklažanus ir nuluptas bulves griežinėliais, ½ dalį visos baklažanų ir bulvių masės sudėkite ant paprikų sluoksnio

. Ketvirtadaliais žiedų supjaustykite svogūnus, dalį sudėkite ant bulvių ir baklažanų sluoksnio

.

Cukiniją supjaustykite griežinėliais ir dalį jų taip pat uždėkite ant svogūnų sluoksnio

REKOMENDUOJAME:  "Napoleonas" iš paruoštos sluoksniuotos tešlos. Sėkmingiausias garsiojo deserto receptas

. Tada visus daržovių sluoksnius sudėkite į puodą antruoju ratu. Ant daržovių masės supilkite druską, papriką, pomidorų pastą, pipirų pastą, cukrų ir sausą reginį

. Į puodą supilkite augalinį aliejų ir užpilkite karštu vandeniu, atsižvelgdami į tai, kad verdant daržovės taip pat išleis sultis. Uždenkite indą dangčiu ir virkite, kol užvirs

. Užvirus ant silpnos ugnies, „Aylasan” virkite 30 minučių. Susmulkinkite žoleles ir sudėkite jas į puodą likus 2-3 minutėms iki virimo pabaigos.

Царское блюдо для всей семьи. Дедушка из Армении поделился вкусным рецептом: готовлю так круглый год

Gausite kvepiantį patiekalą, kurį, jei norite, galite papildyti mėsa. Tam tarp daržovių sluoksnių įdedame virtos jautienos arba žalios vištienos.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku