Kefyras ir 1 kiaušinis. Plikyti blyneliai kaip bandelės: receptas be mielių per 5 minutes

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Lietiniai yra populiarus patiekalas, kurį galima rasti daugelyje pasaulio virtuvių, o jų gaminimas dažnai siejamas su namų jaukumu ir šeimos židinio šiluma.

Priklausomai nuo regiono ir kultūrinių tradicijų, į tešlą gali būti dedama įvairių priedų, pavyzdžiui, cukraus, vanilės, varškės, obuolių ar net sėklų.

Lietinių istorija siekia antikos laikus, kai jie buvo pradėti gaminti kaip greitas ir lengvas būdas numalšinti alkį

.

Šių plokštainiukų pagrindas tikriausiai buvo išrastas dar priešistoriniais laikais, tačiau plačiai išpopuliarėjo būtent slavų virtuvėje. Lietiniai

dažnai buvo ruošiami švenčių, šeimos susibūrimų ir net paprastomis dienomis, kai norėdavosi pasilepinti kuo nors skaniu.

Sudedamosios dalys: 1:

  • Kefyras – 400 ml;
  • Miltai – 300 g;
  • Cukrus – 2 šaukštai;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Soda – 1 šaukštelis;
  • Kiaušinis – 1 vnt.

Kepinių paruošimas:

Į dubenį su kiaušiniu supilkite druską ir cukrų, supilkite šiltą kefyrą, išmaišykite ir suberkite dalį miltų. Išpilkite su antrąja miltų dalimi sodos, toliau minkykite. Galiausiai tešla turi tingiai nuslysti nuo mentelių

. 5 min. palikite tešlą po maistine plėvele. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek augalinio aliejaus, paskirstykite šaukštą tešlos.

Кефир и 1 яйцо. Пышные оладьи, как булочки: рецепт без дрожжей за 5 минут

Po dangčiu ant silpnos ugnies kepkite paplotėlius po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.

Кефир и 1 яйцо. Пышные оладьи, как булочки: рецепт без дрожжей за 5 минут

Ar apkepai iškepę, galite patikrinti mediniu iešmeliu, jis iš apkepo turi išlįsti sausas. Papuoškite kepsnelius cukraus pudra.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku
X