Kiaušinių suktinukas su salotų lapais – originalus ir skanus patiekalas, kuris puikiai tiks tiek pusryčiams, tiek lengviems pietums ar vakarienei. Naudingų ingredientų derinys – tai puikus maistinės vertės ir gastronominio malonumo derinys
. Kiaušiniuose, kurie yra pagrindinė vyniotinio sudedamoji dalis, gausu baltymų ir svarbiausių vitaminų, o salotų lapai suteikia ne tik ryškią spalvą ir gaivų skonį, bet ir daug naudingų mikroelementų
. Be skoninių savybių, kiaušinių vyniotinis su salotų lapais yra puikus pasirinkimas tiems, kurie siekia subalansuotos mitybos. Jis yra lengvai virškinamas, turi daug skaidulinių medžiagų ir padeda pajusti sotumo jausmą
. Papasakosime, kaip paruošti kiaušinių suktinuką.
Ingredientai: 1:
- salotų lapai;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- druskos – 2 žiupsneliai;
- augalinis aliejus – 10 ml;
- sviesto – 20 g.
Kiaušinių vyniotinio paruošimas:
Kiaušinius padalykite į trynius ir baltymus, baltymus papipirinkite, baltymus ir trynius pasūdykite. Kruopščiai suplakite trynius, smulkiai supjaustykite salotų lapus
. Salotų lapus sudėkite į baltymus, išmaišykite, supilkite augalinį aliejų. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, supilkite į ją baltymų ir salotų mišinį
. Porą minučių pakepinkite baltymus, tada mentele atsargiai susukite juos į ritinėlį.
Palaukite, kol baltymų ritinėlis keptuvėje stabilizuosis, ir šiek tiek pastumkite jį prie krašto.
Ant pagrindinės keptuvės dalies supilkite kiaušinio trynį ir kepkite 1 minutę. Ant kepto trynio uždėkite baltymo suktinuką ir apvoliokite jį trynio blyne.
Apkepkite suktinuką dar minutę ir patiekite.
Tai paprasti pusryčiai su minimaliu maisto kiekiu.