Kiekvienais metais laistau agurkus svogūnų lukštais – lapai lieka žali, o derlius muša rekordus!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tėtis mane nuo vaikystės mokė: neišmesk svogūnų lukštų – jose slypi galia! Jis naudojamas ne tik Velykoms kiaušiniams dažyti, bet ir kaip puiki trąša daržovėms. Ypač gerą poveikį jis turi agurkams – kai jų lapai pradeda gelsti, žievelės užpilas tiesiogine prasme gelbsti augalus.

Kaip ruošiu užpilą agurkams:
sandariai pripildau stiklinę žievele ir užpilu 8 litrais vandens. Užvirinkite, išjungiu, uždengiu dangčiu ir palieku pritraukti 24 valandas. Po to perkoškite ir palaistykite prie šaknų – po 0,5 l kiekvienam augalui.

Lapams purkšti
užpilą skiedžiu santykiu 1:5 (1 litras užpilo 5 litrams vandens). Tai suteikia nuostabų efektą – lapai negelsta, agurkai stiprūs, o kenkėjai jų vengia.

Kova su voratinklinėmis erkutėmis
Jei augalus užpuolė voratinklinės erkutės, užpilą naudoju koncentruotu pavidalu – vandeniu jo neskiedžiu. Augalus apdoroju tris kartus su 5 dienų intervalu.

Užpilas nuo amarų.
Pusę kibiro lukštų užpilu verdančiu vandeniu iki viršaus ir palieku parai. Tada perkoškite ir praskiedžiate vandeniu santykiu 1:2. Ši priemonė taip pat padeda nuo Kolorado bulvių vabalo, apnikusio bulves ir baklažanus.

Universalios trąšos visoms daržovėms:
10 g luobelės 5 litrams verdančio vandens – palieku, kol visiškai atvės, perkošiu ir naudoju laistymui.

Svogūnų žievelėse yra daug naudingų elementų: kalcio, magnio, geležies, seleno, boro, vario ir kt. Jos veikia augalus taip pat, kaip ženšenis žmones – stiprina, gydo, didina imunitetą ir apsaugo nuo ligų bei kenkėjų.

REKOMENDUOJAME:  Karščiausia metų dalis: ką reiškia vasaros karštis žmogui ir pasauliui?

Papildomi agurkų apdorojimo patarimai:
– Sudėtis su jodu : 10 l vandens + 30 lašų jodo + 20 g skalbinių muilo + 1 l pieno. Purškiu kas 10 dienų nuo to momento, kai pasirodo 4 tikri lapeliai.
— Kad vaisius toliau augtų : 10 l vandens + 2 l išrūgų. Aš purškiu ir palaistau – vėl atsiranda kiaušidės, o krūmai subrandina naujus vaisius.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 3 / 5. Balsų skaičius: 14

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.
Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku