Kopūstus purškiu naminiu tirpalu: pamiršau apie kenkėjus, o derlius dvigubai didesnis

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Norėdami atsikratyti kenkėjų, kopūstų daigus gydykite paprastu, bet veiksmingu tirpalu.

Į litrą verdančio vandens įberkite 5 česnako skilteles, atskirtas presu, ir supilkite 10 gramų citrinos rūgšties (2 arbatinius šaukštelius).

Išjunkite ugnį, viską sumaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite užpilti 2 dienas.

Prieš purškiant kopūstus, tirpalą perkoškite. Mes apdorojame purškimo buteliu, tepdami produktą tiek ant lapų, tiek po šaknimis.

Tirpalo filtruoti nebūtina. Rūgštis visiškai ištirps, o česnakas nusistovės per dvi dienas; tiesiog reikia būti atsargiems pildant purškimo buteliuką produktu.

Būtent tai aš ir darau, ir atsargiai supilu nuosėdas su česnako gabalėliais po augalo šaknimi.

Rezultatas

Geriau procedūrą atlikti vakare; kartą per savaitę pakanka. Pirmą kartą apdorojame, kai ką tik pasirodė lapai, ir tęsiame tai tol, kol kopūstų galva visiškai susiformuos.

Daigams 100 krūmų pakanka 0,5 litro tirpalo; Jei kopūsto galva jau formuojasi, šiuo kiekiu galima apdoroti apie 20 krūmų.

Jei purškiate reguliariai, jums reikės šiek tiek tirpalo; Man litro pakanka dviem procedūroms.

Tirpalą naudoju nuo daigų sodinimo iki derliaus nuėmimo, todėl kopūstai neserga, jų lapų neėda vabzdžiai ir jie daug geriau laikomi.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.
Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku