Aštrūs, aštrūs, sultingi ir labai skanūs pomidorai specialiame marinate.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
pomidorų, 2 kg;
– pipirų ir aštriosios paprikos po 2 vnt.;
– česnako, 2 galvutės; –
žolelių
; – 9 proc. acto, 100 ml; –
rafinuoto augalinio aliejaus, 100 ml; –
druskos, 50 g; –
cukraus, 100 g.
Paruošimo procesas
Padažui mėsmale arba blenderiu susmulkinkite saldžiąją papriką, aštriąją papriką, česnaką. Iš anksto išvalykite paprikas nuo sėklų ir kotelių.
Patarimas: jei malate mėsmale, smulkiam malimui naudokite smulkų tinklelį.
Imkite didesnius ir skirtingus žalumynus. Smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su daržovių tyre, įberkite druskos, cukraus, augalinio aliejaus ir acto. Išmaišykite padažą
. Rinkitės tankius pomidorus, pavyzdžiui, kreminės veislės, ne didelius. Nuplaukite ir perpjaukite į 2 dalis, nupjaukite uodegėles.
Marinatas bus trijų litrų stiklainyje
. Ant dugno uždėkite šiek tiek padažo ir sudėkite pomidorų sluoksnį, užpilkite padažo, pomidorų sluoksnį.
Taip kaitaliokite ir užpildykite visą stiklainį
.
Uždenkite dangteliu, pakratykite ir apverskite stiklainį dangteliu, padėkite jį ant lėkštės ir padėkite taip į šaldytuvą 12 valandų.
Ryte galite valgyti pomidorus, kurie yra viršuje, ties kakleliu, o tie, kurie yra apačioje, bus marinuojami toliau.
Patarimas: pomidorus šiame marinate šaldytuve galima laikyti tik vieną savaitę.