Tortas su kremu – tai puikus ir aromatingas desertinis patiekalas, užimantis ypatingą vietą daugelio šalių konditerijos tradicijose. Šis pyragas sujungia minkštą ir lengvą plutą, dažnai gaminamą biskvito pagrindu, su švelniu, šilkiniu kremu, kuris patiekalui suteikia ypatingą tekstūrą ir sodrų skonį.
Kremo istorija siekia seniausius laikus, o jo receptai buvo perduodami iš kartos į kartą. Skirtingos kultūros jį ruošia pagal savo tradicijas, pridėdamos įvairių ingredientų, kurie praturtina jo skonį ir aromatą
. Šis desertas puikiai tinka įvairioms progoms – nuo šeimos susibūrimų ir švenčių iki romantiškų vakarienių. Tortą galima papuošti pagal renginio temą, todėl jis tampa nepakeičiamu bet kokios šventės elementu.
Biskvito sudedamosios dalys:
- Kiaušiniai – 5 vnt;
- kiaušinių baltymai – 2 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- cukraus – 210 g;
- miltai – 180 g;
- raugo – 10 g;
- krakmolo – 50 g;
- augalinis aliejus – 80 ml.
Kremo ingredientai:
- cukrus – 100 g;
- vanilino – žiupsnelis;
- kiaušinių tryniai – 2 vnt;
- krakmolo – 3 šaukštai;
- pieno – 600 ml;
- sviesto – 180 g.
Pyrago su kremu paruošimas:
Kiaušinius išplakite su baltymais iki sodrių putų.
Miltus, kepimo
miltelius
, druską ir krakmolą dalimis persijokite į mišinį ir išminkykite biskvito tešlą iš apačios į viršų. Į tešlą supilkite augalinį aliejų ir atsargiai išmaišykite
. Kepimo skardą išklokite pergamentu ir supilkite ant jos tešlą, paskirstydami ją ant dugno. Biskvitą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
Kremui į puodą sudėkite trynius ir sumaišykite juos su cukrumi. Į mišinį suberkite vaniliną ir krakmolą, supilkite pieną ir viską išmaišykite.
Ant silpnos ugnies nuolat maišydami virkite kremą, kol sutirštės. Sutirštėjus virkite dar 30 sekundžių, tada perpilkite į atskirą indą, uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti.
Biskvitą padalykite į dvi dalis ir iš kiekvienos dalies padarykite po 2 plonus pyragėlius
.
Atskirai išplakite sviestą mikseriu iki baltumo, palaipsniui į jį įmaišykite kremo pagrindą
. Kiekvieną plakinį pamirkykite piene ir aptepkite kremu, sumontuokite tortą. Torto šonus ir viršų aptepkite plonu grietinėlės sluoksniu, tortą 30 min. padėkite į šaldytuvą.
Tortą galite papildomai papuošti šokoladiniu glajumi. Gausite saldų ir švelnų tortą su kremu.