Lenkiškas graikinių riešutų pyragas. Aš jį gaminu tik per šventes

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Lenkiškas graikinių riešutų pyragas, dar vadinamas „Karpatka” arba „Karpatų graikinių riešutų pyragu”, yra vienas populiariausių ir mėgstamiausių desertų Lenkijoje ir už jos ribų. Šis sotus ir sotus skanėstas atitinka lenkų virtuvės tradicijas, praturtindamas ją unikaliu skoniu ir tekstūra.

Elegantiškas, bet paprastas paruošti pyragas – tai puikus riešutų, grietinėlės ir biskvito derinys, sukuriantis nepakartojamą skonio ir aromato kontrastą.

Vienas iš pagrindinių šio torto ingredientų yra graikiniai riešutai, dažniausiai graikiniai riešutai, kurie suteikia desertui būdingą skonį ir traškią tekstūrą.

Lenkiško graikinių riešutų torto gaminimas – tai ne tik kulinarinis procesas, bet ir galimybė pasireikšti tikram kūrybiškumui. Kiekvienas kepėjas gali į desertą įmaišyti ką nors skirtingo – ar tai būtų papildomi ingredientai, pavyzdžiui, šokoladas ar vaisiai, ar unikalios technikos, kad desertas taptų individualus.

Sudedamosios dalys: – riešutų riešutai:

  • Kiaušinių baltymai – 5 vnt;
  • druskos – žiupsnelis;
  • cukraus – 150 g;
  • kiaušinių tryniai – 5 vnt;
  • augalinis aliejus – 30 g;
  • miltai – 150 g;
  • kildinimo medžiagos – 1,5 šaukštelio;
  • susmulkinti skrudinti graikiniai riešutai – 270 g;
  • džiovintos slyvos – 200 g;
  • grietinė – 900 g;
  • cukraus pudros – 4 šaukštai;
  • vanilinio cukraus – 20 g.

Lenkiško graikinių riešutų pyrago paruošimas:

Kiaušinių baltymus sumaišykite su druska ir plakite mikseriu iki putų.

Palaipsniui

į baltymų putas supilkite cukrų ir toliau plakite, kol susidarys minkštos baltos viršūnės

REKOMENDUOJAME:  Ugnikalnio pyragas - receptas per 45 minutes. Būsite sužavėti: paprasta, gražu ir skanu.

. Palaipsniui po vieną į baltymų mišinį įmaišykite trynius ir toliau plakite

.

Įvedę trynius, supilkite augalinį aliejų ir toliau plakite

. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius ir dviem etapais persijokite į kiaušinių masę. Išminkykite sausainių tešlą iš apačios į viršų, stengdamiesi išvengti gumuliukų

. 120 g smulkintų graikinių riešutų supilkite į tešlą ir išmaišykite. Tešlą sudėkite į kepimo formą, dugną išklokite pergamentu

. 25-30 min. kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje, tada palikite atvėsti. Tuo metu smulkiai supjaustykite džiovintas slyvas ir palikite jas verdančiame vandenyje 10 minučių.

Kremui grietinę sumaišykite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Nuo biskvito nuimkite viršutinį išgaubtą dangtelį ir susmulkinkite jį į trupinius

. Padalykite biskvitą į 3 pyragėlius, po vieną sudėkite į tešlos žiedą. Kiekvieną pyragą aptepkite grietine, sluoksnius apibarstykite džiovintomis slyvomis ir smulkintais riešutais.

Pyrago viršų aptepkite kremu be džiovintų slyvų ir riešutų

.

Palikite tortą šaldytuve 8 valandoms, tada išimkite iš žiedo.

Польский ореховый торт. Готовлю его только по праздникам

Torto šonus aptepkite kremu, apibarstykite sausainių trupiniais, papuoškite džiovintomis slyvomis ir riešutais. Gausite gražų ir išskirtinį lenkišką tortą.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku