Pomidorų sultyse uždaryti pomidorai yra puikus užkandis, taip pat picos padažas, kitų pomidorų padažų, kuriuos galite pagaminti visą žiemą, pagrindas. Pakanka tik atidaryti tokio darbo stiklainį ir savo nuožiūra galite naudoti pomidorus.
Paruošimui jums reikės tokių ingredientų::
- pomidorai;
- druska, 1,5 valg.š.;
- cukrus, 3 šaukštai;
- pomidorų sultys, 1,5 l;
- obuolys arba vynas 6% acto, 1 valgomasis šaukštas stiklainyje 1 litro.
Paruošimo procesas
Dėl pomidorų sulčių, pasirinkite bet kokius, sultingus pomidorų pomidorus. Bet tie, kurie bus įdėti į sultis, tegul jie bus tankūs, ne suglamžyti ir be žalos.
Mes pasukame pomidorus pomidorų sultims ir supilkite 1,5 litro – šiame recepte aš gavau būtent šį kiekį. Galite imtis daugiau, tik teisingai apskaičiuoti druskos ir cukraus kiekį ant savo pomidorų kiekio.
Pomidorų sultys virti su druska ir cukrumi, kad virtų, sumažinti ugnį ir virti 10 minučių.

Švariose skardinėse mes dedame pomidorus, su nupjautu peduncle.
Supilkite skardines verdančiu vandeniu, uždenkite dangtelius ir palikite 15 minučių.

Mes ištempiame vandenį.
Pomidoruose užpilkite acto, virkite pusę minutės.
Supilkite verdančias pomidorų sultis į skardines, pasukite dangtelius, apverskite ir nustokite vėsinti.

Tokius pomidorus laikome sandėliuke arba rūsyje.
Pomidorai savo sultyse parduotuvėje nėra pigūs, todėl patariu paruošti tokį išsaugojimą dideliais kiekiais.

