„Lumen” tortas – išskirtinis ir unikalus desertas, išpopuliarėjęs dėl neįprasto tekstūrų ir skonių derinio
. „Lumen” tortas puikiai tinka įvairioms šventėms: nuo gimtadienių ir jubiliejų iki vestuvių ir Naujųjų metų švenčių
.
Dėl ryškių spalvų ir elegantiško dizaino jis puikiai tinka bet kokiam renginiui, pabrėždamas savo, kaip tikro kulinarinio meno kūrinio, statusą.
Šio torto paruošimas reikalauja tam tikrų įgūdžių ir laiko, tačiau rezultatas vertas visų pastangų – „Lumen” ne tik džiugins gurmanus savo neprilygstamu skoniu, bet ir taps tikru vizualiniu džiaugsmu.
Papasakosime, kaip pasigaminti „Lumen” tortą namuose patiems
.
Biskvito ingredientai:
- Kiaušiniai – 4 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- cukraus – 100 g;
- augalinis aliejus – 100 ml;
- šilto pieno – 100 ml;
- miltai – 230 g;
- kakavos – 2 valgomieji šaukštai;
- rauginimo medžiagos – 10 g;
Kremo ingredientai:
- Apelsinai – 3 vnt;
- kiaušinių tryniai – 3 vnt;
- kukurūzų krakmolas – 3 valg;
- cukraus – 290 g;
- sviestas – 100 g;
- kiaušinių baltymai – 3 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- vandens – 80 ml.
Pyrago „Lumen” paruošimas:
Kiaušinius su cukrumi ir druska plakite mikseriu apie 2-3 min. Į kiaušinių masę supilkite augalinį aliejų ir pieną ir plakite iki purumo
. Į mišinį persijokite miltus, kakavą ir kepimo miltelius ir mikseriu išplakite iki vientisos tešlos. Tešlą sudėkite į pergamentu išklotą kepimo formą
, kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes ir palikite atvėsti. Naudodami nedidelę formą, pavyzdžiui, konditerinio maišelio antgalį, biskvite padarykite nedideles negilias skylutes.
Iš skylučių išimkite likusį biskvitą
.
Sutarkuokite 20 g apelsinų žievelių ir išspauskite iš jų sultis
. Sultis perkoškite per sietelį ir įpilkite vandens, kad susidarytų 500 ml skysčio. Kiaušinius padalykite į baltymus ir trynius, trynius sumaišykite puode su krakmolu, 40 g cukraus,
apelsinų sultis supilkite į kiaušinių mišinį, ant vidutinės ugnies pakaitinkite, kad mišinys sutirštėtų. Karštą apelsinų mišinį pertrinkite per sietelį į dubenį su sviestu
, pertrinkite mišinį per sietelį ir sumaišykite su ištirpintu sviestu
.
Supilkite kremą į konditerinį maišelį ir supilkite ant biskvito skylučių, padengdami visą jo paviršių.
Puode sumaišykite likusį cukrų ir vandenį, ant vidutinės ugnies virkite 10 minučių. Išplakite baltymus su druska iki purumo, tvirtų viršūnių, tada pamažu plona srovele
į baltymus
supilkite karštą cukraus sirupą.
Baltymų mišinį supilkite į konditerinį maišelį ir vamzdeliu užtepkite ant torto viršaus
.
Galite naudoti degiklį, kad kremas ant torto paviršiaus taptų auksinis. Gausite įdomų ir neįprastą tortą „Lumen”.