Marinatas dar skanesnis. Marinuoti saldžiarūgščiai agurkai su pomidorais

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Verta paminėti, kad daržovių marinavimas yra madinga daugelyje Europos ir Azijos šalių. Be to, marinavimas naudojamas ne tik daržovėms, bet ir vaisiams, mėsai ir net kiaušiniams.

Toks daržovių konservavimo būdas buvo žinomas jau Senovės Egipte. Anuomet žmonės stengėsi daržoves kuo ilgiau išlaikyti valgomas. Daržovės ir vaisiai taip pat buvo konservuojami mirusiems valdovams.

Archeologai kapuose rado marinuotų agurkų, o tai gana miela ir juokinga.

Verta papasakoti, kaip skaniai marinuoti agurkų ir pomidorų mišinį.

Litro stiklainio receptas

Marinuotų agurkų ir pomidorų ingredientai:

  • druska – 16 g;
  • cukrus – 30 g;
  • sausos garstyčių sėklos – 4 g;
  • actas 72% – 6 g;
  • česnakas – 3 gvazdikėliai;
  • smulkintų svogūnų – šaukštai;
  • smulkintų krapų – 2 šaukštai;
  • lauro lapas – vnt.;
  • gvazdikas – pumpuras;
  • agurkai – 300 g;
  • pomidorai – 300 g.

Marinuotų agurkų ir pomidorų paruošimas:

Agurkus 7 valandas pamirkykite vandenyje, tada nuplaukite visas baltas liekanas. Sterilizuokite stiklainius ir dangtelius. Plonai supjaustykite svogūną, krapus ir česnaką.

Į stiklainių dugną tolygiai išdėliokite česnaką, krapus ir svogūną. Įdėkite lauro lapų, gvazdikėlių ir sausų garstyčių sėklų.

Nuimkite agurkų kotelius ir sudėkite juos į iki pusės pripildytą stiklainį. Kiekvieną pomidorą keliose vietose pradurkite dantų krapštuku.

Į antrąją stiklainio dalį sudėkite pradurtus pomidorus.

Į stiklainį viršuje supilkite druską ir granuliuotą cukrų.

Į stiklainį supilkite acto esenciją, cukrų ir druską ir užpilkite verdančiu vandeniu iki kraštų. Uždarykite stiklainį dangteliu ir maždaug 10 minučių palaikykite puode su verdančiu vandeniu.

REKOMENDUOJAME:  Klasikinis 3 ingredientų sausainis. Visiems pavyksta iš pirmo karto.

Užvirus vandeniui su stiklainiais viduje, palaukite, kol agurkai viduje taps alyvuogių spalvos. Tada galite išimti stiklainius su daržovėmis ir juos sandariai uždaryti.

Jei norite, į stiklainius įberkite aitriųjų paprikų. Gerai suplakite stiklainius, tada uždenkite juos rankšluosčiu ir leiskite atvėsti.

Kaip vertinate šį straipsnį?
👍 0 👎 0 Iš viso: 0
0% 👍 0% 👎

Patiko? Pasidalink! Ačiū.
Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku