Mėlynių pyragas su citrinų kreminio sūrio glajumi. Naminis desertas, kuriuo nustebinsite draugus ir šeimą

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Mėlynių pyragas yra ne tik skanus, bet ir neįtikėtinai universalus desertinis patiekalas, džiuginantis sodriu skoniu ir aromatu. Mėlynės, vienos populiariausių uogų, garsėja saldžiarūgščiu skoniu, kuris puikiai dera su įvairiais tešlos komponentais ir įdarais. Mėlynių pyragas tapo mėgstamu skanėstu daugelyje šalių, ypač tose, kuriose šių uogų auga gausiai.

Istoriškai mėlynių pyragas turi gilias šaknis įvairių kultūrų tradicijose, kur laukinės mėlynės buvo naudojamos ne tik saldiems kepiniams, bet ir įvairiems patiekalams gaminti.

Šiaurės šalyse, pavyzdžiui, JAV valstijose ir Kanadoje, mėlynių pyragas yra vietinės virtuvės simbolis.

Sudedamosios dalys:

  • Sudedamosios dalys: miltai – 200 g;
  • raugas – 1 šaukštelis;
  • druskos – ½ šaukštelio;
  • sviestas – 110 g;
  • augalinis aliejus – 40 g;
  • cukraus – 200 g;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • jogurtas – 90 g;
  • pieno – 60 g;
  • citrinos sultys – 20 g;
  • vanilės ekstraktas – 1 šaukštelis;
  • mėlynių – 200 g.

Kreminio sūrio glaisto ingredientai:

  • Sviestas – 150 g;
  • kreminis sūris – 225 g
  • cukraus pudros – 500 g cukraus pudros;
  • vanilės ekstrakto – 1 šaukštelis;
  • citrinos sulčių – 1 valgomasis šaukštas.

Mėlynių pyrago paruošimas:

Sumaišykite pieną ir citrinos sultis. Atskirai sumaišykite sviestą ir augalinį aliejų, plakite mikseriu iki vientisos masės

. Į aliejaus mišinį supilkite cukrų, toliau plakite mikseriu iki baltos ir purios masės. Kiaušinį sumaišykite su vanilės ekstraktu ir dalimis supilkite į grietinėlės mišinį, toliau plakite

REKOMENDUOJAME:  Korėjietiški pomidorai (labai skanūs). Šaltas užkandis!

. Į grietinėlės mišinį persijokite miltus, druską ir kepimo miltelius, įpilkite šiek tiek pieno ir išminkykite tirštą tešlą

.

Mėlynes sumaišykite su šaukšteliu miltų ir įmaišykite į tešlą.

Padalykite tešlą į lygias dalis ir paskirstykite į kepimo formeles

.

Formeles išklokite pergamentu. Pyragus kepkite 25-30 min. 170 laipsnių temperatūroje

. Palikite pyragus atvėsti be formelių. Kremui sviestą ir kreminį sūrį atskiruose dubenėliuose išsukite iki baltumo

. Kreminį sūrį įmaišykite į sviestą ir produktus sumaišykite mikseriu, supilkite vanilės ekstraktą. Tada į kremą dalimis persijokite cukraus pudrą, ingredientus sumaišykite.

Į kremą įpilkite citrinos sulčių ir toliau plakite

.

Supilkite kremą į konditerinį maišelį, išspauskite jį ant pyragaičių viršūnių

. Du pyragaičius suburkite į vieną didelį, šonus taip pat galima aptepti kremu.

Черничный пирог с лимонной глазурью из сливочного сыра. Домашний десерт, чтобы удивить друзей и семью

Gausite neįprastą mėlynių pyragą, kuris labiau primena tortą.

Черничный пирог с лимонной глазурью из сливочного сыра. Домашний десерт, чтобы удивить друзей и семью

Черничный пирог с лимонной глазурью из сливочного сыра. Домашний десерт, чтобы удивить друзей и семью

Jei šį desertą papuošite grietinėle, šokoladu ir uogomis, jis gali būti laikomas ir gardžiu gimtadienio tortu.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku