Žuvį reikėtų ruošti bent kartą per savaitę, nes daugelis šiame produkte esančių maistinių medžiagų yra labai svarbios žmogui. Tačiau daugelis žmonių apleidžia žuvį, nes mano, kad nežino, kaip ją paruošti
. Iš tikrųjų žuvies gaminimas nėra toks sudėtingas, kaip atrodo. Kad žuvies mėsa būtų sultinga, reikia laikytis keleto paprastų principų
. Pirma, nereikėtų ruošti šaldytos žuvies be paruošimo. Geriau šiek tiek atitirpintą žuvį panardinti į druskos ir cukraus tirpalą
. Antra, galite rinktis ne tik brangią, bet ir biudžetinę žuvį. Jei tinkamai marinuosite, bet kokia žuvis bus skani
. Paruoškime vakarienei keptą polocką namuose.
Kepto polido ingredientai:
- Iškeptos lašišos – 3 vnt;
- druskos – šaukštelis;
- juodųjų pipirų – ½ šaukštelio;
- itališkų žolelių – ½ šaukštelio;
- džiovintų česnakų – ⅓ šaukštelio;
- paprikos – ½ šaukštelio;
- svogūnas – 2,5 vnt;
- bulvės – 4 vnt;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- miltai – 1 valgomasis šaukštas;
- graikiško jogurto – 2 valgomieji šaukštai;
- majonezo – 2 valgomieji šaukštai;
- pomidorų padažas – 2 valgomieji šaukštai.
Kepto šlakio paruošimas:
Išvalykite lašišos vidų, galvą, žiaunas ir pelekus, padalykite skerdenas į dvi dalis. Polinešą sudėkite į gilų dubenį, pasūdykite, papipirinkite, pabarstykite itališkomis žolelėmis, sausu česnaku ir paprika.
Prieskonius rankomis įtrinkite į žuvies skerdeną. Žuvį užpilkite augaliniu aliejumi ir palikite 30 minučių marinuotis po plėvele.
Porą svogūnų supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite į kepimo formą. Formą iš anksto ištepame augaliniu aliejumi
. Ant svogūnų pagalvės dedame žuvį ir uždengiame drėgnu pergamentu.
Kepame silkę 195-200 laipsnių temperatūroje 35 minutes.
Nuluptas bulves supjaustome batonais ir sudedame į vandenį. Atskirai įmuškite kiaušinius, juos pasūdykite ir papipirinkite, suplakite.
Bulves nusausinkite ant rankšluosčio
.
Sumaišykite batonus su kiaušinių mišiniu ir miltais. Keptuvėje augaliniame aliejuje kepkite bulvių batonėlius, kol taps auksinės spalvos.
Pusę
svogūno
smulkiai
supjaustykite
, sumaišykite su graikišku jogurtu, majonezu ir pomidorų pasta.
Žuvį patiekite su svogūnų pagalvėle ir papuoškite keptais bulvių batonėliais
.
Nepamirškite padažo, kuris patiekalui suteiks naujų skonio natų.