„Milk Girl” pyragas su avietėmis – tikras atradimas lengvų, rafinuotų desertų žinovams. Tortas savo pavadinimą gavo dėl pagrindo – plonų, elastingų pyragaičių, virtų su kondensuotu pienu.
Pagrindinis šio varianto bruožas – pridėtos šviežios arba šaldytos avietės, kurios desertui suteikia išraiškingo skonio ir malonios rūgštelės
.
Kartu su švelniu grietinėlės kremu avietės padaro pyragą ypač lengvą, sultingą ir gaivų.
Šis skonio derinys yra gerai subalansuotas: pyragų ir grietinėlės saldumas dera su uogų gaivumu, tačiau neapsunkina receptorių.
Kepinio ingredientai:
- Kiaušiniai – 1 vnt;
- kondensuotas pienas – 185 g;
- Druska – žiupsnelis;
- Sviestas – 20 g;
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
- Miltai – 90 g.
Kremo ingredientai:
- Sudedamosios dalys: grietinėlė 33 % – 150 ml;
- maskarponė – 250 g;
- Vanilė;
- Cukraus pudra – 2 valgomieji šaukštai;
- Kondensuotas pienas – 1 valgomasis šaukštas;
- Avietės.
Papuošimui skirti ingredientai:
- grietinėlės 33 % – 200 ml;
- cukraus pudros – 2 šaukštai;
- grietinėlės tirštiklis – 1 valgomasis šaukštas.
„Pienės mergaitės” torto su avietėmis paruošimas:
Išplakite kiaušinį mikserio dubenyje, supilkite kondensuotą pieną, žiupsnelį druskos ir sviestą. Išplakite ingredientus ir į persijotus miltus bei kepimo
miltelius
įmaišykite
tirštą tešlą
.
Ją paskleiskite ant pergamento, suformuodami porą apvalių skruostų. Kad pyragėliai būtų vienodi, ant pergamento iš anksto dangteliu galite nupiešti 16-22 cm skersmens apskritimus
. 5 plonus pyragėlius kepkite 180 laipsnių temperatūroje po 5 minutes. Kremui grietinėlę sumaišykite su žiupsneliu vanilės ir cukraus pudros, plakite, kol šiek tiek sutirštės
. Į kremą supilkite kondensuotą pieną ir maskarponę, toliau plakite iki vientisos masės. Kremu
aptepkite
4 tortus, ant kremo sluoksnių uždėkite aviečių ir surinkite tortą
. Paskutinį tortą aptepkite nedideliu kiekiu kremo, palikite šaldytuve po plėvele 8 valandoms. Norėdami papuošti, išplakite grietinėlę, į ją įberkite cukraus pudros ir tirštiklio
. Į konditerinį maišelį su antgaliu įdėkite kremo ir papuoškite tortą. Tortą taip pat galite papuošti likusiomis avietėmis.
Tortas puikiai tinka jaukiam šeimos arbatos vakarėliui, taip pat šventiniam stalui. Jis yra saikingai saldus, subalansuotas ir nepaprastai apetitiškas.