Morkos ir burokėliai užaugs neįtikėtinai saldūs vos po vieno šėrimo liepą

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Liepa tampa lemiamu laikotarpiu gauti tikrai saldžius šakniavaisius. Šiuo metu morkos ir burokėliai aktyviai formuoja masę ir kaupia cukrų, todėl tinkamas tręšimas yra nepaprastai svarbus. Daugelis sodininkų praleidžia šią progą, apsiribodami laistymu paprastu vandeniu.

Tačiau specialūs sprendimai gali radikaliai pakeisti derliaus skonį. Teisingai atliktas liepos mėnesio tręšimas leidžia pasiekti neįtikėtiną šakniavaisių saldumą ir sultingumą. Panagrinėkime patikrintus metodus, kurie garantuoja derliaus kokybės pagerėjimą.

Pirma, boro tręšimas atlieka pagrindinį vaidmenį. Boras užtikrina cukrų transportavimą tiesiai į šakniavaisius, todėl jis yra nepakeičiamas elementas saldumui didinti.

„Ištirpinkite 1 gramą boro rūgšties nedideliame kiekyje karšto vandens, tada įpilkite iki 10 litrų. Laistykite lovą ant iš anksto sudrėkinto dirvožemio 1 kibiru 1,5–2 kvadratiniams metrams. Vieno tokio tręšimo liepos viduryje pakanka“, – pažymėjo redakcijos ekspertas Stanislavas Sokolovas .

Antra, veiksmingas būdas padidinti cukraus kiekį yra druskos tirpalas. Jis suaktyvina maistinių medžiagų, ypač natrio, kuris yra labai svarbus burokėliams, įsisavinimą šaknyse.

„Ištirpinkite 1 valgomąjį šaukštą įprastos akmens druskos 10 litrų vandens. Burokėlius šiuo tirpalu laistykite po 0,5 litro vienam augalui. Druska morkoms yra mažiau veiksminga“, – sakė redakcijos ekspertas.

Trečia, kalio tręšimas tampa paskutiniu saldumo formavimosi etapu. Kalis yra pagrindinis elementas šakniavaisių užpildymui ir cukraus kaupimui.

„Kalio sulfatas puikiai tinka – 1,5–2 valgomuosius šaukštus ištirpinkite 10 litrų vandens. Jį galite pakeisti pelenų užpilu – 2 puodelius pelenų užpilkite kibiru karšto vandens, palikite parai. Šios trąšos duodamos praėjus 10–14 dienų po boro“, – sakė autorius.

Ketvirta, tinkamos drėkinimo technologijos laikymasis garantuoja maksimalų tręšimo efektyvumą.

REKOMENDUOJAME:  Rožių įsišaknijimas vasarą, garantuojantis 100% rezultatus

„Visas laistymas maistinių medžiagų tirpalais atliekamas tik drėgnoje dirvoje. Tarp jų būtina reguliariai gausiai laistyti švariu vandeniu, ypač sausros metu – vienodas drėgnumas neleidžia šakniavaisiams skilinėti“, – aiškino specialistė.

Šios šėrimo schemos naudojimas leidžia gauti šakniavaisius su išskirtinėmis skonio savybėmis. Teisingai atliktas liepos mėnesio šėrimas tampa raktu į saldų ir sultingą derlių. Svarbiausia griežtai laikytis dozių ir tirpalų naudojimo technologijos. Šie paprasti metodai gali radikaliai pakeisti jūsų morkų ir burokėlių derliaus kokybę.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.
Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku