Morkos yra labai skanios ir naudingos šakniavaisinės daržovės, kurių yra beveik kiekviename patiekale. Daržininkai, norintys gauti kokybišką, skanų ir ilgai išsilaikantį derlių, liepos pabaigoje-rugpjūčio pradžioje morkas galutinai patręšia. Būtent šiuo laikotarpiu pastebimas didžiausias šakniavaisių augimas, taip pat maistinių medžiagų kaupimasis vaisiuose
Ko negalima duoti šiuo laikotarpiu?
Kompetentingas šėrimas, laiku pagerins produkto skonį ir laikymo savybes. Šiandien papasakosiu apie pašarus, kuriuos morkos tiesiog dievina, bet apie viską, kas tvarkoje. Iš karto pasakysiu pradedantiesiems: šiuo laikotarpiu griežtai draudžiama įvesti azoto. Tai yra, žalios žolės, karvių antpilas ir, žinoma, karbamidas arba šlapalas. Azoto įvedimas duos nepageidaujamų rezultatų, ir toks pasėlis bus blogiau laikomas.
Taigi ko reikia morkoms?
Svarbu suprasti, kad kalis lemia šakniavaisių formą ir dydį, o fosforas, kalis ir boras – skonį ir cukraus kiekį. Geriausios trąšos, kurias šiuo laikotarpiu galite pasigaminti morkoms, yra pelenų, boro rūgšties ir kalio sulfato mišinys.
Jums reikės: 1 puodelio pelenų, 2 g boro rūgšties ir 1 valgomojo šaukšto kalio sulfato.
Visi ingredientai sumaišomi 10 litrų vandens. Boro rūgštį geriau atskiesti atskirame inde šiltame vandenyje, nes ji gana problematiškai pereina į skystą pavidalą
. Išmaišę ingredientus, šiuo pašaru tolygiai palaistykite morkas. Tie sodininkai, kurie šiuo laikotarpiu įvedė šią mitybą, teigia, kad morkos tapo didesnės ir saldesnės, ir tai ne prasimanymai, o paprastų žmonių atsiliepimai sodo forumuose.