Mūsų motinų ir senelių receptai. Skanus obuolių pyragas be sodos ir raugo

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Obuolių pyragas – vienas iš labiausiai atpažįstamų ir mėgstamiausių namuose kepamų patiekalų, kuriame dera paprastas paruošimas ir turtingas skonis

. Kvapnus sultingų obuolių su cinamonu įdaras, įdėtas į minkštą arba traškią tešlą, daro šį desertą ypač jaukų ir sotų. Jis asocijuojasi su namų šiluma, šeimos vakarais ir iš kartos į kartą perduodamomis tradicijomis

. Obuolių pyragas tinka ir kaip kasdienis skanėstas, ir kaip šventinio stalo puošmena, išlikdamas aktualus nepriklausomai nuo metų laiko.

Papasakosime, kaip paruošti obuolių pyragą be sodos ir raugo

.

Ingredientai: 1:

  • Reikės: obuolių – 4 vnt;
  • kiaušiniai – 3 vnt;
  • druskos – žiupsnelis;
  • cukraus – 210 g;
  • miltų – 160 g;
  • sviesto – 10 g.

Obuolių pyrago paruošimas:

Obuolius nulupkite nuo žievelės ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Tešlai kiaušinius sumaišykite su druska ir cukrumi, išplakite mikseriu iki baltos ir purios

masės. Į kiaušinių masę dalimis suberkite miltus, išminkykite sukamaisiais judesiais iš apačios į viršų.

Kepimo formos dugną ir šonus išklokite pergamentu, viską ištepkite sviestu, supilkite tešlą

į formą, paskirstykite paviršiuje.

20 minučių kepkite pyragą 180 laipsnių temperatūroje, tada sumažinkite temperatūrą iki 160-170 laipsnių ir kepkite dar 30 minučių. Jei viršus pernelyg paruduoja, galite jį uždengti folija.

Рецепт наших мам и бабушек. Вкусный яблочный пирог без соды и разрыхлителя

Рецепт наших мам и бабушек. Вкусный яблочный пирог без соды и разрыхлителя

Gausite kvapnų obuolių pyragą nedėdami sodos ar raugo. Jis labai švelnus, pjaustomas tarsi bezė.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku