Naminis „Josephine” pyragas. Kiekvienas šio deserto kąsnis tirpsta burnoje

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

„Josephine” smėlio pyragas – elegantiškas desertas, kuriame dera trapi plutelė, švelni uogienė ir sodrus skonis. Šis pyragas priskiriamas klasikinio naminio kepimo kategorijai, nes jam paruošti nereikia sudėtingų ingredientų ir technikos, o rezultatas nekintamai džiugina išskirtiniu skoniu.

Pyrago pavadinimas „Josephine” kelia asociacijas su kilmingumu ir rafinuotumu, užsimenama apie prancūzišką kilmę.

Tiksli recepto kilmė išlieka nežinoma

.

Šis pyragas tvirtai įsitvirtinęs daugelio šalių namų virtuvėje, perduodamas iš kartos į kartą.

Šis pyragas puikiai tinka jaukiam šeimos arbatos vakarėliui ar šventinei puotai.

Sudedamosios dalys:

  • Sudedamosios dalys: miltai – 360 g;
  • cukraus – 120 g;
  • vanilinio cukraus – 1 šaukštelis;
  • druskos – 1/3 šaukštelio;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • kildinimo medžiagos – 1 šaukštelis;
  • sviesto – 180 g;
  • uogienės – 360 g.

Pyrago „Josephine” paruošimas:

Sviestą sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska, gerai išmaišykite. Į masę po vieną įmuškite kiaušinius ir komponentus suplakite mikseriu

. Į mišinį supilkite miltus ir kepimo miltelius, išminkykite minkštą elastingą tešlą. Padalykite tešlą į 3 lygias dalis, kiekvieną iškočiokite į 25 cm skersmens sluoksnį

. Kiekvieną pyragą išpjaukite tešlos žiedu ir su atraižomis kepkite 200 laipsnių temperatūroje 6-7 minutes. Kiekvieną pyragą aptepkite uogiene ir sudėkite vieną ant kito.

Pyrago viršų apibarstykite susmulkintomis pyrago atraižomis. Gausite skanų ir labai paprastą tortą „Josephine”.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku