Naminis majonezas vienu ypu. Daugiau jo neperku parduotuvėje: paprastas receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Naminis majonezas yra natūrali, šviežia ir skani parduotuvėje pirktų produktų alternatyva, kurią galima lengvai paruošti vos per kelias minutes savo virtuvėje. Jame nėra pramoniniams analogams būdingų konservantų, kvapiųjų medžiagų, tirštiklių ir kitų dirbtinių priedų, todėl jis ne tik skanesnis, bet ir saugesnis sveikatai. Kontroliuodami sudėtį tiksliai žinote, kas įeina į padažą, ir galite jį pritaikyti prie savo skonio ir poreikių.

Visos majonezo sudedamosios dalys, plakant tam tikra seka, virsta vientisa emulsija – tirštu ir šilkiniu padažu, kuris puikiai dera su salotomis, užkandžiais, mėsos ir žuvies patiekalais.

Sudedamosios dalys:

  • augalinis aliejus – 400 ml;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • druskos – ½ šaukštelio;
  • cukraus – 1 šaukštelis;
  • garstyčių – 1 valgomasis šaukštas;
  • acto – 2 šaukštai.

Naminio majonezo paruošimas:

Į gilų indą su augaliniu aliejumi įmuškite kiaušinius, palikdami nepažeistus trynius. Į aliejų supilkite druską ir cukrų, įmaišykite garstyčias

. Abu trynius uždenkite panardinamuoju trintuvu ir išplakite iki baltos masės. Ji turėtų užpildyti pusę stiklainio, po to galima pamažu pakelti mikserį

. Plakite tol, kol visa stiklainyje esanti masė bus balta. Kai majonezas beveik sutirštės, supilkite į jį actą ir toliau plakite, kol visi komponentai visiškai sutirštės ir ištirps.

Домашний майонез одним махом. В магазине больше не покупаю: простой рецепт

Naminis majonezas yra lengvai paruošiamas, universalus ir skanus padažas, kurį galima pritaikyti bet kokiam skoniui. Jis padeda naujai atskleisti pažįstamų patiekalų skonį.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku