Krepli, taip pat žinomi kaip kreplitsy arba krepla, yra tradiciniai patiekalai, giliai įsišakniję Rytų Europos virtuvėje, ypač ukrainiečių ir baltarusių virtuvėje.
Krepli istorija siekia tolimą praeitį ir yra susijusi su poreikiu sukurti paprastą ir nebrangų patiekalą.
Slavų kraštuose jie išpopuliarėjo dėl savo universalumo: krepli lengva paruošti, juos galima derinti su įvairiais įdarais
. Liaudies kultūroje krepli dažnai asocijuojasi su namų jaukumu ir šiluma
. Kiekviena tauta krepli receptą pritaikė prie savo vietinių produktų ir skonio pomėgių, todėl šis patiekalas tapo įvairesnis.
Papasakosime jums klasikinį krepli gaminimo būdą
.
Ingredientai: 1:
- Kefyras – 250 ml;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Cukrus – 3 šaukštai;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Raugas – 1 šaukštelis;
- Augalinis aliejus – 3 valg;
- Miltai – 650 g.
Krepšelių paruošimas:
Sumaišykite kefyrą su kiaušiniu, cukrumi, druska ir augaliniu aliejumi. Į mišinį
persijokite miltus
ir užminkykite
elastingą minkštą tešlą
.
Palikite tešlą 20 minučių ir vėl
ją
minkykite
. 5-6 mm storio tešlą iškočiokite ir peiliu padalykite į nedidelius pailgus rombus. Kiekvieno rombo centre padarykite nedidelį pjūvį ir perbraukite per vieną iš kampų.
Keptuvėje įkaitinkite 300 ml augalinio aliejaus, sudėkite blynelius ir kepkite, kol taps auksiniai.
Taip paruošite traškius blynelius kaip užkandį. Prieš patiekdami sudėkite juos ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų riebalų perteklius.