Troškinys su daržovėmis ir malta mėsa yra vienas universaliausių ir skaniausių patiekalų namų virtuvėje. Jame puikiai dera sodrus maltos mėsos skonis ir įvairios šviežios daržovės, todėl jis yra ne tik sotus, bet ir sveikas. Toks patiekalas gali būti puikus sveikuolis tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui
. Troškinys yra puiki galimybė panaudoti po ranka turimus likučius, todėl jis yra nebrangus ir ekonomiškas
.
Priklausomai nuo sezono, galite dėti įvairių daržovių: bulvių, morkų, cukinijų, baklažanų, paprikų, brokolių ir daugelio kitų. Tai leidžia ne tik paįvairinti skonį, bet ir praturtinti patiekalą vitaminais ir mineralais.
Sudedamosios dalys:
- kopūstai – 500 g;
- svogūnas – 1 vnt;
- morkos – 1 vnt;
- maltos mėsos – 300 g;
- druskos – ½ šaukštelio;
- česnako – 2 skiltelės;
- pomidorų padažas – 3 šaukštai;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- manų kruopos – 2 šaukštai;
- sojų padažas – 1 valgomasis šaukštas.
Troškinio su daržovėmis ir mėsa paruošimas:
Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite daržoves, kol suminkštės. Smulkiai susmulkinkite kopūstus, sudėkite juos prie svogūnų ir morkų
. Į mišinį įberkite šiek tiek druskos, prieskonių pagal skonį ir palikite troškintis, kol suminkštės. Į faršą įberkite druskos, susmulkinkite česnako skilteles, įpilkite porą šaukštų pomidorų pastos ir išmaišykite
. Į faršą sudėkite troškintus kopūstus su daržovėmis, įmuškite kiaušinius, supilkite manų kruopas ir išmaišykite iki vientisos masės. Mišinį palikite 10 minučių, kad manų kruopos išbrinktų.
Kepimo formą ištepkite sviestu ir supilkite į ją mišinį. Uždenkite apkepą folija ir 30-35 min. kepkite 180 laipsnių orkaitėje
. Patepimui sumaišykite pomidorų pastą su sojų padažu, iškepus aptepkite ja apkepo viršų. Pašaukite troškintuvą atgal į orkaitę 10 minučių.
Gausite skanų paprastą troškinį iš biudžetinių produktų. Tai geras būdas paįvairinti vakarienę nauju sveiku patiekalu.