Keptuvė – nuostabus kulinarinis atradimas, kuris saldumynų mėgėjams suteikia galimybę greitai ir lengvai paruošti gardų desertą nenaudojant tradicinio kepimo orkaitėje. Šis būdas idealiai tinka tiems, kurie nori pradžiuginti save ir savo artimuosius naminiu pyragu, bet neturi galimybės kepti biskvitą orkaitėje.
Pagrindinis pyrago keptuvėje privalumas – greitas jo paruošimas. Vos per pusvalandį galite sukurti nuostabų biskvitą, kuris savo tekstūra ir skoniu nenusileidžia klasikiniams.
Toks biskvitas puikiai tinka su įvairiais įdarais. Pavyzdžiui, naminiams pyragams dažnai naudojamas varškės kremas.
Papasakosime, kaip paruošti tortą keptuvėje.
Biskvito ingredientai:
- Pienas – 300 ml;
- augalinis aliejus – 75 ml;
- cukraus – 150 g;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- sodos – 1 šaukštelis;
- 9 % acto – 1 valgomasis šaukštas;
- kakavos – 4 valgomieji šaukštai;
- miltai – 400 g.
Kremo ingredientai:
- grietinė – 400 g;
- varškės – 200 g;
- cukraus – 200 g.
Pyrago paruošimas:
Išplakite kiaušinius su cukrumi, supilkite augalinį aliejų ir pieną. Į mišinį persijokite kakavą ir miltus, užminkykite tirštą tešlą
. Sodą
užgesinkite
su actu ir supilkite į tešlą, išmaišykite. Keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi ir pilkite po samtelį tešlos, išlyginkite paviršių
. Kepkite plutą po dangčiu apie 5 minutes, tada apverskite ir panašiai kepkite dar porą minučių.
Kremui varškę sumaišykite su grietine ir cukrumi ir plakite, kol produktai susijungs. Kiekvieną pyragą aptepkite kremu ir surinkite
tortą. Kremu aptepkite torto šonus ir, jei norite, apibarstykite kapotu šokoladu.
Palikite tortą šaldytuve porai valandų ir patiekite. Gausite paprastą naminį tortą keptuvėje.