Mėlynių pyragas su kremu – tai vasaros švelnumo ir išskirtinio skonio įsikūnijimas. Ryškiame, sultingame ir kvapniame pyrage dera miško uogų gaiva ir šilkinis grietinėlės minkštumas.
Kiekviename kąsnyje juntama maloni mėlynių rūgštelė, kurią puikiai atsveria saldus grietinėlės skonis, sukurdamas subalansuotą ir įsimintiną harmoniją.
Dažniausiai mėlynių pyragai ruošiami iš oro biskvito, smėlinės tešlos arba minkštų sūrio plutelių
.
Kremas gali būti grietininis, varškės, maskarponės ar kremo pagrindu.
Papasakosime apie paprastą mėlynių torto paruošimo būdą.
Tešlos ingredientai:
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- Cukrus – 120 g;
- druskos – žiupsnelis;
- Vanilinio cukraus – ½ šaukštelio;
- Pienas – 150 ml;
- Augalinis aliejus – 100 ml;
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
- Miltai – 8 valgomieji šaukštai.
Kremo ingredientai:
- Sudedamosios dalys: Ricotta sūris – 250 g;
- cukraus pudros – 2 šaukštai;
- Vanilinio cukraus – ⅓ šaukštelio;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Jogurtas – 2 valg;
- Šviežios arba šaldytos mėlynės – 100 g.
Mėlynių pyrago paruošimas:
Kiaušinius sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska, plakite, kol masė pabals. Į masę supilkite pieną ir augalinį aliejų, plakite, kol susimaišys
. Į masę persijokite kepimo miltelius, tada miltus, išminkykite tirštą tešlą be gumuliukų
.
Rikotos sūrį arba varškę pertrinkite per sietelį
. Į sūrį įmaišykite cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir kiaušinį, supilkite jogurtą arba grietinę. Visus ingredientus išplakite iki kreminės masės
. Kepimo formą ištepkite sviestu ir supilkite į ją tešlą. Į tešlą salelėmis paskirstykite kremą, tarp salelių pabarstykite mėlynių
. 170 laipsnių temperatūroje pyragą kepkite 35-40 minučių.
Gausite gardų naminį mėlynių pyragą arba keksą. Papuošimui galima pabarstyti cukraus pudra.