Kalėdiniai sausainiai su graikiniais riešutais yra nepakeičiamas žiemos švenčių atributas, kuris sujungia namų šilumą ir atostogų atmosferą. Šis skanėstas tradiciškai ruošiamas prieš Kalėdas, o kiekviena šeima puoselėja unikalius receptus ir paslaptis.
Saldžios tešlos ir traškių riešutų skonio derinys sausainius paverčia nepaprastai apetitiškais
.
Graikiniai riešutai suteikia ne tik turtingą skonį, bet ir naudą sveikatai: juose gausu omega-3 riebalų rūgščių, antioksidantų ir vitaminų, todėl šie sausainiai yra ne tik skanūs, bet ir maistingi.
Kalėdinių sausainių su graikiniais riešutais gaminimas gali tapti puikia šeimos tradicija
.
Šis procesas suburia artimuosius, pripildydamas namus vanilės ir šviežiai iškeptų kepinių aromatų.
Sudedamosios dalys: 1:
- Kiaušinis – 1 vnt;
- cukraus pudros – 90 g;
- Minkštas sviestas – 50 g;
- Saulėgrąžų aliejus – 2 šaukštai;
- Vanilinas – žiupsnelis;
- druskos – žiupsnelis;
- Miltai – 250 g;
- raugas – 8 g;
- Graikiniai riešutai.
Sausainių su graikiniais riešutais kepimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinį, supilkite cukraus pudrą ir gerai išmaišykite. Į kiaušinių masę sudėkite sviestą ir augalinį aliejų, išmaišykite iki vientisos masės.
Į masę supilkite vaniliną ir druską, suberkite susmulkintus graikinius riešutus ir vėl išmaišykite. Į mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius ir išminkykite minkštą ir nelipnią tešlą.
Iš tešlos suformuokite nedidelius rutuliukus ir sudėkite juos ant kepimo skardos
.
Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 12-15 minučių.
Iškepusius sausainius verta apvolioti cukraus pudroje. Tai skanūs ir paprasti sausainiai Naujiesiems metams ar Kalėdoms.